Αφρική

Αποτροπιασμός και οργή για τον βιασμό 7χρονης στη Νότια Αφρική – 3 ύποπτοι είναι από το σχολείο του θύματος

Για δικαιοσύνη διψούν χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν σήμερα Τρίτη πολλές πόλεις της Νότια Αφρικής μετά τον βιασμό 7χρονου κοριτσιού μέσα στο σχολείο της, για τον οποίο κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Ο βιασμός του μικρού κοριτσιού, που είναι πλέον οκτώ ετών, διαπράχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όμως η υπόθεση τράβηξε το ενδιαφέρον πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν η μητέρα της το αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ενός podcast και στα μίντια της Νότιας Αφρικής, αξιώνοντας να υπάρξει πρόοδος στην υπόθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός της Αστυνομίας Σένζο Μτσούνου διαβεβαίωσε πως οι αρχές ερευνούν την υπόθεση «με τη μέγιστη σοβαρότητα» και έχουν ταυτοποιήσει τρεις υπόπτους, μεταξύ αυτών μέλη του προσωπικού του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Ανατολικό Ακρωτήρι (βορειοανατολικά).

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κέιπ Τάουν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και χιλιάδες άλλοι σε άλλες μεγάλες πόλεις, ιδίως στην Πρετόρια, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Ντέρμπαν.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημά μας, μας απογοητεύει πάντα», δήλωσε η Τζανίν ντε Βος, μια μητέρα δύο παιδιών, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Κέιπ Τάουν.

Την ώρα που τα ποσοστά σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον γυναικών και παιδιών είναι πολύ αυξημένα στη χώρα, λίγοι δράστες οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μία γυναίκα στις τρεις στη χώρα πέφτει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια της ζωής της. Και εκ των 42.500 βιασμών που καταγγέλθηκαν το 2023-2024, 17.100 αφορούσαν παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία. Μονάχα 449 από αυτές τις υποθέσεις βιασμών παιδιών δικάστηκαν, διευκρινίζει η εισαγγελία.

Σε μια παρόμοια υπόθεση, η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν εκπαιδευτικό που κατηγορείται ότι βίασε μία μαθήτρια ηλικίας 13 ετών, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η υπουργός Παιδείας Σιβίουε Γκουαρούμπε δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου οι σεξουαλικοί παραβάτες να μην εργάζονται ως μέλη του προσωπικού ενός σχολείου κι ότι θα εγγράφονται στο εθνικό μητρώο των καταδικασθέντων δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ