Κόσμος

Bloomberg για Ουκρανία: Διαφωνίες και δισταγμοί στο ΝΑΤΟ για τη δέσμευση πολυετούς στρατιωτικής στήριξης του Κιέβου

Διαφωνίες και δισταγμούς εκφράζουν αρκετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ,στο ενδεχόμενο να δεσμευτούν για μια συγκεκριμένη πολυετή στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία θα επιτρέψει στο Κίεβο να οργανώσει μακροπρόθεσμα τη γραμμή άμυνάς του απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι απρόβλεπτες καταστάσεις στο πεδίο της μάχης και η έλλειψη κατανόησης του είδους της βοήθειας που θα χρειαστεί το Κίεβο στο μέλλον, έχουν προβληματίσει ορισμένα κράτη - μέλη της Συμμαχίας. «Ορισμένοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αρνούνται να αναλάβουν συγκεκριμένες, πολυετείς δεσμεύσεις για δαπάνες στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με στόχο να δώσουν στο Κίεβο μεγαλύτερη προβλεψιμότητα μακροπρόθεσμα»,αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Bloomberg προσθέτει πως οι διαφωνίες που υπάρχουν, σχετίζονται με την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ να συμφωνηθεί χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον42,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Οι πολιτικές και νομικές διαφωνίες που έχουν προκύψει οφείλονται στην έλλειψη κατανόησης του τρόπου με τον οποίο θα εξελιχθεί η κατάσταση στο πεδίο στο μέλλον και, ως εκ τούτου, στο αν θα πρέπει να αυξηθεί ή να μειωθεί το ποσό της υποστήριξης. Σε ορισμένες χώρες, εκφράζεται, επίσης, ο φόβος να μειωθούν οι δαπάνες για τις δικές τους αμυντικές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, Στόλτενμπεργκ και Ορμπάν συμφώνησαν πως η Ουγγαρία δεν θα χρειαστεί να συμμετάσχει στη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, ωστόσο σε αντάλλαγμα δεν θα μπλοκάρει καμία σχετική απόφαση του ΝΑΤΟ. Ο Ορμπάν ανέφερε ότι τα περισσότερα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας δεν συμμερίζονται τις απόψεις του σχετικά με τον τρόπο τερματισμού του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η χώρα του παραμένει «πιστό» μέλος του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...