Ο Κρεγκ Έβανς, ο οποίος πραγματοποιεί παραθαλάσσιες περιηγήσεις αναζήτησης τροφής στη Νοτιοδυτική Ουαλία εδώ και επτά χρόνια, μοιράστηκε τη φωτογραφία στη σελίδα του στο Instagram αφού εντόπισε το πλάσμα με ταενώ βρισκόταν σε ένα ταξίδι για ψάρεμα.
Ο ίδιος δήλωσε στη DailyMail ότι τα συγκεκριμένα ψάρια, που πιστεύεται ότι υπάρχουν εδώ και 340 εκατομμύρια χρόνια, μπορούν να φτάσουν τα 2 πόδια σε μήκος και να θηράματα μεγαλύτερων ψαριών, χρησιμοποιώντας τους απειλητικούς ροκαντζήδες τους για να ρουφήξουν το αίμα τους.
Ωστόσο, τα αρχαία ψάρια - επίσης γνωστά ως «ψάρια βαμπίρ» - ζουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, λέει ο Έβανς. «Αναπαράγεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο και πεθαίνουν αμέσως μετά, μέρες αργότερα».
Τι αναφέρει στην ανάρτηση στο instagram
«Βρήκα αυτό το νεκρό ''Sea Lamprey'' (λάμπραινα), ενώ ψάρευα θαλάσσια πέστροφα σε ένα ποτάμι της Δυτικής Ουαλίας. Αυτά τα θαύματα της φύσης γεννιούνται στο γλυκό νερό, τρέφονται με μικροσκοπικά φύκια και μικροοργανισμούς μέχρι να μεταναστεύσουν στη θάλασσα για να κυνηγήσουν μεγαλύτερα ψάρια. Έχουν ένα φοβερά τρομακτικό στόμα που προσκολλάται στο πλάι του ψαριού και το ρουφάει αίμα κ.λπ.
Αυτό ήταν περίπου 2 πόδια σε μήκος και ζύγιζε περίπου ένα κιλό. Μετά την ωοτοκία τον Ιούνιο πεθαίνουν όλα. Έχω δει πολλά από αυτά όλα αυτά τα χρόνια και το μόνο θηλαστικό που τα τρώει είναι οι ενυδρίδες. Αυτά τα αρχαία είδη ψαριών χωρίς γνάθο είναι σημάδι ενός υγιούς οικοσυστήματος».