Οι Χριστιανοί και άλλες μειονότητες όπως ο Γιαζίντι από τη Μέση Ανατολή δεν φαίνεται να είναι ευπρόσδεκτοι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνέστησε πρόσφατα 1.358 Σύριους για επανεγκατάσταση προσφύγων, μεταξύ των οποίων μόνο τέσσερις ήταν χριστιανοί. Η Βρετανία δέχτηκε 1.112 Σύριους, αλλά δεν υπήρξαν χριστιανοί ανάμεσά τους.
Το 2016, 760 Σύριοι είχαν συστάσεις από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων 25 χριστιανών. Το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών δέχτηκε 4.850 Σύριους, από τους οποίους μόνο 11 ήταν χριστιανοί και δεν υπήρχαν Γιαζίντι στον κατάλογο. Το 2015 υπήρχαν 43 Χριστιανοί και 13 Γιαζίντι.
Η υποψία διάκρισης εις βάρος των Χριστιανών και των Γιαζίντι είναι προφανής, σύμφωνα με την πολιτική αναλυτρια Τζούντιτ Μπέργκμαν.
Σε επιστολή του από την άλλη πλευρά προς τον Sajid Javid (Home Secretary), ο Λόρδος Ντέιβιντ Αλτον, κατηγορούσε την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες για προκατάληψη κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία και υπενθύμισε στην κυβέρνηση την υποχρέωσή της να μην κλείσει τα μάτια (προς άμεση ή έμμεση διάκριση από τον ΟΗΕ).
Πέρυσι, ο Λόρδος Leonard Carey (πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ), επέκρινε την πολιτική των προσφύγων της κυβέρνησης αναφέροντας ότι οι αξιωματούχοι έχουν μια «πολιτική φοβία και αποφεύγουν κάθε κίνδυνο να θεωρηθούν αντι-μουσουλμάνοι». Είπε επίσης ότι «τα θύματα της μουσουλμανικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή αξίζουν την ίδια συμπόνια με τα θύματα της μειονότητας. Αλλά αυτή τη στιγμή λαμβάνουν περισσότερη υποστήριξη από τις μειονότητες ».
Οι χριστιανοί στη Συρία αντιπροσώπευαν το 10% του πληθυσμού πριν από τον εμφύλιο πόλεμο. Μόνο το 5% των χριστιανών ζουν σήμερα στη Συρία. Οι Χριστιανοί ήταν οι κύριοι στόχοι των Τζιχάντιστών και οι μειονότητες στη Συρία εξακολουθούν να απειλούνται.