Κόσμος

Μια 17χρονη Ροχίνγκια αποκαλύπτει: «Με έπιασαν και με βίασαν, το έκαναν ξανά και ξανά και κράτησα το παιδί»

«Στρατιώτες με έπιασαν πριν προλάβω να ξεφύγω. Με βίασαν. Εκείνο το βράδυ με βίασαν ξανά. Με βίασαν ξανά το επόμενο πρωί και το απόγευμα» λέει στο BBC μια 17χρονη από τους 700.000 πρόσφυγες Ροχίνγκια που εγκατέλειψαν πέρυσι τη Μιανμάρ.

Όπως λέει στην κάμερα του BBC η 17χρονη, οι στρατιώτες την κρατούσαν για μέρες και τη βίαζαν, ενώ τη χτύπησαν επανειλημμένα, εγκαταλείποντάς την στο τέλος δεμένη σε ένα δέντρο.

«Με άφησαν δεμένη εκεί. Όταν έβλεπα στρατιώτες κρυβόμουν. Καθόμουν εκεί κλαίγοντας. Με έσωσε μια ομάδα Ροχίνγκια. Με μετέφεραν στο Μπαγκλαντές, περνώντας τα σύνορα».

Στο Μπαγκλαντές ανακάλυψε πως ήταν έγκυος και γέννησε μια κόρη, η οποία δεν έχει λάβει όνομα ακόμα.

«Το να κάνω έκτρωση θα ήταν αμαρτία, όπως και το να τη δώσω. Αυτοί ήταν που έκαναν αμαρτία, δεν έκανα εγώ κάτι λάθος. Κράτησα το μωρό μου» λέει η ίδια.

Χιλιάδες Ροχίγκια λένε ότι έχουν δεχτεί σεξουαλικές επιθέσεις, ωστόσο είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί, καθώς ο στρατός της Μιανμάρ αρνείται τις κτηνωδίες.

«Πώς μπόρεσαν να μου το κάνουν αυτό; Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα είχα παντρευτεί και θα είχα μια κανονική ζωή. Νιώθω άσχημα για αυτό, μα όταν βλέπω το μωρό μου, απλά την αγαπάω» καταλήγει η 17χρονη Ροχίνγκια.

Η Μιανμάρ κατηγορείται για εθνοκάθαρση εναντίον των Ροχίνγκια μετά την έναρξη στα τέλη Αυγούστου του 2017 μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον ανταρτών της μειονοτικής ομάδας. Περίπου 700.000 Ροχίνγκια που ζούσαν στη χώρα, κυρίως στην Πολιτεία Ραχίν, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο Μπανγκλαντές.

Η Unicef ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από τότε που ξεκίνησε η κρίση περισσότερα από 16.000 μωρά έχουν γεννηθεί στους καταυλισμούς, από τα οποία μόνο τα 3.000 γεννήθηκαν σε κλινικές.

«Περίπου 60 μωρά την ημέρα παίρνουν την πρώτη τους ανάσα σε φρικτές συνθήκες, μακριά από την πατρίδα τους, από μητέρες που έχουν επιβιώσει από τον εκτοπισμό, τη βία, το ψυχολογικό τραύμα και κάποιες φορές τον βιασμό», δήλωσε ο Έντουαρντ Μπέιγκμπεντερ εκπρόσωπος της Unicef στο Μπανγκλαντές.

«Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των μωρών που έχουν γεννηθεί ή που θα γεννηθούν εξαιτίας της σεξουαλικής βίας» που υπέστησαν οι μητέρες τους, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεχνολογία 0

Σάλος με εφαρμογή που παρακολουθεί τους χρήστες μέσω της κάμερας στα τηλέφωνά τους - Διαγράψτε την κατευθείαν, προειδοποιούν οι ειδικοί

Το spyware μπορεί να έχει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων επαφών, μηνυμάτων,...