Κοινωνία

Πάτρα: Σπείρα Ρομά διέρρηξε 93 σπίτια σε 4 χρόνια

Τέλος στην πολυετή δράση μιας σπείρας Ρομά με ακροβατικές ικανότητες που είχαν εισβάλει σε τουλάχιστον 93 σπίτια σε περιοχές της Πάτρας και είχαν αρπάξει μετρητά, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές αξίας 280.000 ευρώ, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Τόσο στον καταυλισμό της Εγλυκάδας όσο και σε σπίτια στα προσφυγικά Πατρών, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου εννέα Ρομά που επί τέσσερα χρόνια εισέβαλαν σε διαμερίσματα πρώτου ορόφου με τη μέθοδο της αναρρίχησης. Τρεις από τους δράστες είναι ενήλικες και οι άλλοι έξι ανήλικοι, σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών άσκησε διώξεις για εγκληματική οργάνωση και κλοπές κατά συρροή κατά συναυτουργία και θα απολογηθούν την Δευτέρα στον ανακριτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλούσια λεία από δυο διαρρήξεις

Τους ίδιους δράστες «βλέπουν» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πίσω από δυο διαρρήξεις με πλούσια λεία που έγιναν στην πόλη της Κω. Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ από ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, ενώ στη δεύτερη διέρρηξαν ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ.

Ένας 19χρονος συνελήφθη στην Τρίπολη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και κατασχέθηκαν το όχημά του και δυο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, καθώς διαπιστώθηκε ότι μαζί με έναν άγνωστο ακόμη συνεργό του είχαν κλέψει έναν προβολέα από μια καλύβα και στις 12 Σεπτεμβρίου είχαν διαπράξει μια απόπειρα κλοπής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσωτερική Ασφάλεια 0

Φωτιά στην Ευρώπη: Μυστικός εθνικιστικός στρατός της Βρετανίας ενώ στην Γερμανία έχουμε “Aφγανικό στρατό” κατά των εχθρών του Ισλάμ

Επερχόμενη σύγκρουση κοινωνιών στην πολυπολιτισμική Ευρώπη που αντιμετωπίζει επίσης ανεργία και ανασφάλεια; Η πρώτη...