Κοινωνία

Ασπρόπυργος: Η φωτιά στις γραμμές του Προαστιακού έγινε από την ανεξέλεγκτη «μαφία» του σκραπ

Επικίνδυνη φωτιά ακριβώς πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές του Προαστιακού έβαλαν Ρομά το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου στον Ασπρόπυργο.

Πρόκειται για μια εικόνα που αποτελεί καθημερινότητα για τους κατοίκους της περιοχής καθώς δημιουργείται πνιγηρή ατμόσφαιρα, ενώ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, πράγμα που καταγράφεται έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως σας έχει ενημερώσει το «Θ» με εκτενή δημοσιεύματα, το καλοκαίρι καταγράφονται κατα Μ.Ο. πάνω από 9 φωτιές ημερησίως στην περιοχή του Ασπροπύργου, αποτέλεσμα, ως επι το πλείστον, καύσεων καλωδίων. Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων είναι πέρα για πέρα δίκαιη, καθώς όλα αυτά συμβαίνουν στην ήδη επιβαρυμένη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Έβαλαν φωτιά πάνω στις γραμμές του Προαστιακού

Εξαιρετικά επικίνδυνο είναι και το προχθεσινό περιστατικό, καθώς όπως θα δείτε σε εικόνες που μεταφέρουμε από ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, Ρομά έκαιγαν μπάζα καλώδια και σκουπίδια κυριολεκτικά πάνω στις γραμμές του Προαστιακού. Αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στο σημείο και αναγκαστικά να διακοπούν και να ακυρωθούν δρομολόγια, κάνοντας τη καθημερινότητα πολιτών που κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή… «γολγοθά».

Αν ο μηχανοδηγός δε αντοκρύσει απότομα μπροστά του φωτιά, η αμαξοστοιχία θα σταματήσει απότομα και θα υπάρχουν άλλα προβλήματα λέει ο προϊστάμενος ασφαλείας των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ

Αξίζει να αναφερθεί πως παρά τις άμεσες επεμβάσεις της Πυροσβεστικής σε ανάλογα περιστατικά, δεν είναι λίγες οι φορές που η «μαφία του σκραπ», προκειμένου να λιώσουν τα λάστιχα και να εξαχθεί ο χαλκός, εκτοξεύει πέτρες εναντίων των οχημάτων αλλά και των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ