Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Οργή στην Θεσσαλονίκη: Ζήτησαν από μαθητές Γ’ Λυκείου να αλλάξουν κατεύθυνση λόγω έλλειψης καθηγητών!

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί διαμαρτυρία πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές της Τρίτης Λυκείου στο 2ο Γενικό Λύκειο της Θεσσαλονίκης εμποδίζοντας τον αγιασμό.

Ο λόγος είναι ότι μόλις λίγα 24ωρα πριν το «πρώτο κουδούνι» και συγκεκριμένα αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας οι γονείς ενημερώθηκαν μέσω μέιλ ότι καταργείται η θεωρητική κατεύθυνση γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να αλλάξουν σχολείο ή κατεύθυνση!

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει οκτώ μαθητές του σχολείου οι οποίοι έκαναν και την κινητοποίηση ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση γιατί πρόκειται για μια κρίσιμη χρονιά καθώς πρέπει να δώσουν πανελλήνιες.

Κατάληψη με το «καλημέρα»

Την ίδια στιγμή, κατάληψη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Κολυμβάρι της Κρήτης δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη αντίδρασή τους στις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.

Το σχολείο από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο, παρά το γεγονός ότι τα 12 τμήματα μπορούν να υποστηριχθούν από τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ καταλήφθηκαν οι περιοχές Κρασνογκορόβκα-Γκριγκορόβκα-Γκαλιτσινίβκα και Βοντουγιάνοε στο Ντονιέτσκ (Βίντεο)

Έσπασε το μέτωπο ενώ για τους Ουκρανούς ενώ το Κίεβο έχει τουλάχιστον 5000 λιποτάκτες συνολικά τους τελευταίους μήνες