Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στις 19 Οκτωβρίου ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος

Το καθιερωμένο νυχτερινό πάρτι δρόμου έρχεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 στον δυτικό τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης ανακοινώθηκε η νέα διαδρομή με την υποστήριξη των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, περιλαμβάνει, κατά χρονολογική σειρά, τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 16:45) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τον Δρόμο Ενός Μιλίου – Family Mile (ώρα έναρξης 16:50) με αφετηρία από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 18:15) με αφετηρία από το Δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου στην Πλατεία Ευόσμου, καθώς βέβαια και τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος επισήμανε τον πρωτοποριακό χαρακτήρα και την πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά του «Νυχτερινού». «Έχουμε ήδη πετύχει νέο ρεκόρ ξένων συμμετοχών, ενώ οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης στον δυτικό τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε μία εξέλιξη πολύ ευχάριστη για εμάς, καθώς ο κόσμος στα δυτικά είναι ιδιαίτερα δυναμικός και θα υποστηρίξει ένθερμα τη διοργάνωση. Τα επιτελεία των τριών Δήμων που φιλοξενούν τον «Νυχτερινό», είναι σε απόλυτη συνεργασία μαζί μας για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Φέτος τρέχουμε στο πιο δυναμικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας πάνω απ’ όλα το μήνυμα της συμπερίληψης, της συμμετοχής και της ενθάρρυνσης».

Ο Κώστας Γιουτίκας, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

«Οι πρωταγωνιστές απέδειξαν με τα λεγόμενά τους ότι ο Νυχτερινός είναι ένα κοινωνικό δρώμενο με ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα κοινωνικής προσφοράς και είναι μήνυμα ζωής αυτό που στέλνει. Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους που αγκάλιασαν τη διοργάνωση και φυσικά να συγχαρώ τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ γιατί έχει γίνει πολύ μεγάλη δουλειά ώστε ο 12ος Νυχτερινός να είναι επιτυχημένος. Οι διεθνείς συμμετοχές, που ξεπερνούν τις προσδοκίες μας, αναβαθμίζουν αυτό το τουριστικό δρώμενο. Θέλω να καλέσω όσους συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εκείνους που δεν το επιδίωξαν μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτου ηλικίας, να είναι μαζί μας στην αφετηρία των διαδρομών και να απολαύσουμε και φέτος την εμπειρία που μας δίνει αυτή η μοναδική αθλητική γιορτή».

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μαζί με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και τον Δήμο Παύλου Μελά, στεκόμαστε δίπλα στην Ο.Ε., στον Γενικό Διευθυντή και στον σύλλογο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε αυτή την προσπάθεια. Ευελπιστώ μάλιστα ότι του χρόνου θα προστεθεί στις αγωνιστικές διαδρομές και ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο. Ο μεγαλύτερος και νεότερος πληθυσμός βρίσκεται στα δυτικά, από όπου έχουν αναδειχθεί μεγάλοι αθλητές σε όλα τα είδη των αθλημάτων. Στο μέλλον, με άξονα την οδό Μίκη Θεοδωράκη όπως πλέον μετονομάστηκε η οδός Λαγκαδά χάρη στην επιμονή μας, πιστεύω ότι ο Νυχτερινός μπορεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους κοπίασαν μέχρι τώρα για την υλοποίηση του 12ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου».

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε από την πλευρά του:

«Στη δυτική πλευρά της πόλης υπάρχουν μαραθωνοδρόμοι της ζωής. Έχουμε 500.000 πληθυσμό, είμαστε εμείς που δίνουμε ζωή σ’ αυτή την πόλη και που κρατούμε όρθια τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Αποτελούμε τον πρώτο Δήμο σε νέο πληθυσμό με 18.500 μαθητές και πολλούς ακόμη φοιτητές. Με αυτή την κίνηση και με το να επεκτείνουμε τη διοργάνωση του χρόνου στο Ωραιόκαστρο και σε άλλους Δήμους, θέλουμε να στρέψουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό Σ’ αυτή την πλευρά της Θεσσαλονίκης αγκαλιάζουμε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και θα το αγκαλιάζουμε για πολλά χρόνια ακόμα».

Ο Σταύρος Φέτκος, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας του Δήμου Παύλου Μελά, τόνισε εκ μέρους του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη:

«Θα ήθελα να μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου, Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω έκτακτης συνάντησης με τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Κεφαλογιάννη. Όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει πει, ο Νυχτερινός έρχεται “επιτέλους δυτικά”. Είναι μία εκδήλωση που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και αισθανόμαστε εευτυχείς που συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή τη γιορτή. Με πολλή χαρά θα δούμε το Family Mile να ξεκινά από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, θα είναι ένα πολύ όμορφο γεγονός και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί με επιτυχία».

Επιπλέον, ο Τάσος Τομπούλης, Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ανέφερε:

«Ο ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Προέδρου Σοφίας Σακοράφα καθώς και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης είναι πάντοτε παρούσα σε αυτούς τους αγώνες και τους ενισχύει. Συγχαρητήρια στους Δήμους που συμμετέχουν στον φετινό Νυχτερινό και καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλους τους δρομείς».

Ειδική μνεία έγινε, επίσης, στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης και στους 87 φορείς κοινωνικής προσφοράς που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, στη μέριμνα που έχει ληφθεί ώστε να εξελιχθεί σε μία αμιγώς «πράσινη» διοργάνωση, ενώ παράλληλα οι διοργανωτές εξήραν τον ρόλο και ευχαρίστησαν θερμά τους 1.250 εθελοντές και όλους τους εθελοντικούς φορείς, χωρίς την καθοριστική συμβολή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχημένη τέλεση των αγώνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Τελικά, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα-Καταγγελίες για δημιουργία Αιολικού Πάρκου στους βιότοπους του Μαυρόγυπα μόλις ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Δαδιά

Η Ορνιθολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης στη σχετική τους ανακοίνωση ζητούν από την...
νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σκληρές εικόνες: Γέμισαν πτώματα Ουκρανών στρατιωτών τα χαρακώματα στο Κουρσκ-Παραδοχή Ζελένσκι για τον στόχο της εισβολής (Βίντεο)

Ένα τρομερό βίντεο δείχνει ένα ουκρανικό χαράκωμα στο Κουρσκ να είναι γεμάτο με νεκρούς στρατιώτες του Κιέβου