Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη ληστεία – μαμούθ 3 εκατ. ευρώ

Λεία που αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ είχαν καταφέρει να αποκομίσουν οι εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 37 συλλήψειςενώ αναμένονται και νέες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ των 37 συλληφθέντων ήταν και οι δράστες της διάρρηξης μαμούθ, του 1 εκατομμυρίου, 100 χιλιάδων ευρώ σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το OPEN στο βραδινό δελτίο ειδήσεων αποκάλυψε ένα βίντεο ντοκουμέντο από την διάρρηξη όπου διακρίνονται οι δράστες με καλυμμένα πλήρως τα χαρακτηριστικά τους έξω από τη μονοκατοικία. Αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στη μονοκατοικία, έψαξαν εξονυχιστικά τον χώρο και σε ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, εντόπισαν και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 200 λίρες και κοσμήματα τεράστιας αξίας.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του OPEN

 

Σε άλλη περίπτωση 4 μέλη μιας εκ των 14 συνολικά συμμοριών σε οικία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με διαρρηκτικά εργαλεία στα χέρια, σε 40 μόλις δευτερόλεπτα καταφέρνουν να παραβιάσουν την είσοδο και να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα και κοσμήματα.

Οι «βόλτες», οι «κοπέλες» και τα «κόκκινα»

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους. Όταν συζητούσαν να διαρρήξουν κάποια κατοικία έλεγαν «πάμε για βόλτα», ενώ τα σπίτια - «στόχους» τα αποκαλούσαν «κοπέλες» και τα κλεμμένα κοσμήματα «κόκκινα»

Συνολικά, διαπιστώθηκαν 553 αξιόποινες πράξεις, με τη λεία τους να ξεπερνά τα 2.760.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών, έλαβαν προθεσμίες για να απολογηθούν και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ