Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: 11 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Libertatia (βίντεο)

Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, έπειτα από την επιχείρηση που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης (28/8), σε διατηρητέο κτίριο επί της λεωφόρου Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου επί σειρά ετών στεγαζόταν η κατάληψη «Libertatia».

Την αστυνομική επιχείρηση που έγινε παρουσία πταισματοδίκη προκάλεσε καταγγελία ότι στο κτίριο πραγματοποιούνται παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Δείτε βίντεο του Proto Thema


Τον Ιανουάριο του 2018 το κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν, κατά καιρούς, την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Σε βάρος των 11 συλληφθέντων, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες , όλοι ηλικίας από 21 έως 33 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομες οικοδομικές εργασίες και παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων σε διατηρητέο κτίριο, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Πέμπτη στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει στο ίδιο σημείο και κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατη αυτή τον Αύγουστο του 2020.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ