Κοινωνία

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάτρα – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν αναζωπυρώσεις

Ανελέητη «μάχη» με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους που τις θέριευαν έδωσαν για δύο ώρες οι πυροσβέστες στην Πάτρα και κατάφεραν να μην υπάρχει αυτή την ώρα ενεργό μέτωπο, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες. Υπάρχουν ωστόσο, μικρές, διάσπαρτες εστίες στις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις για πλήρη ρύθμιση της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομείου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εστάλησαν από το 112 δύο μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Γηροκομείο να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών. Αυτή την στιγμή κλειστός είναι ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Επίσης, εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γηροκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μικροί ασθενείς μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «Άγιος Ανδρέας». Επίσης, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Έκτακτη σύσκεψη στο Καραμανδάνειο

Έκτακτη σύσκεψη έγινε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, το οποίο έχει εκκενωθεί από τους μικρούς ασθενείς, λόγω της φωτιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφθασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας».

Στις εγκαταστάσεις του στρατού ξηράς παραμένουν οι τρόφιμοι «Κωνσταντοπούλειου» και «Μέριμνας»

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου, «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί, λόγω της φωτιάς.

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ είναι σε ετοιμότητα η δομή αστέγων του δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από την φωτιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...