Κοινωνία

«Με χτύπαγε κι εμένα 20 χρόνια»-Σοκάρει η μητέρα του 15χρονου που ξυλοκόπησε ο πατέρας του στην Πάτρα

Σοκάρει η υπόθεση ξυλοδαρμού 15χρονου στην Πάτρα από τον πατέρα και τον θείο του, μετά την αποκάλυψη του ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας μετά την κακοποίηση.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αιτία ήταν ότι ο 15χρονος τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πατέρας και θείος δεν μπορούσαν να δεχθούν.

Όπως λέει η μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στο MEGA:

«Δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μου ούτε μου είχε πει κάτι το παιδί όσο μιλάγαμε στο τηλέφωνο ή επικοινωνούσαμε ή ερχόταν σε μένα. Είναι στο νοσοκομείο το παιδί ακόμα. Εγώ το γνώριζα (σ.σ. ότι είναι ομοφυλόφιλος) και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δε συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η παραδοχή της ίδιας ότι:

«Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγε από αυτόν τον άνθρωπο γλίτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά, όχι τον αδερφό μας εδώ».

«Ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, λέει:

«Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα. Λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο. Αυτήν τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δε θα κολλήσει κάπου. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια την στηρίζαμε το 2009. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και του είπε να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δε συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. (…) Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Αγριεύει η κόντρα-Μαζική εξέγερση χιλιάδων Σύριων κατά των Τούρκων στην Βόρεια Συρία με αφορμή το περιστατικό στην Καισάρεια

Εξαγριωμένοι Τούρκοι έβαλαν φωτιά σε  σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα που ανήκαν σε Σύρους μετανάστες στην Καισάρεια...