Κοινωνία

Δημοσκόπηση ALCO: Πάνω από τα ποσοστά του 2019 το «ταβάνι» της ΝΔ - Εκτίμηση για μεγάλη αποχή

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alcoπου παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το «ταβάνι» της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου (33,9%) κινείται πάνω από το απότέλεσμα του 2019, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό για το κυβερνών κόμμα εντοπίζεται από την Alco στο 29,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση κινείται στο 14,6% έως 17,8%.

Το ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ 10,8% και 13,8%, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμα αν η υπόθεση με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη θα έχει επιπτώσεις στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση καθώς η διαφορά στο ανώτατο όριο του ΠΑΣΟΚ με το κατώτατο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 0,8%.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Μάχη» αναμένεται να δοθεί για την τέταρτη θέση μεταξύ ΚΚΕ και Λύσης ενώ ενισχυμένο παρουσιάζεται το κόμμα της «Νίκης» καθώς στην πρόθεση ψήφου εντοπίζεται πλέον στο 4,7% από 3% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση. 

Η Πλεύση Ελευθερίας εντοπίζεται στο 2,1% έως 3,5% ενώ στο εκλογικό όριο του 3% βρίσκονται το  το ΜέΡΑ25 και η Νέα Αριστερά. Πιθανότητες για να προσεγγίσουν το όριο του 3% έχουν ακόμα δύο μικρά κόμματα, η «Φωνή της Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου (2,1 έως 3,5%) και οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (1,7% - 3,1%).

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Παναγόπουλο στις ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να καταγραφεί νέο ρεκόρ απόχής. Όπως τόνισε, σε αυτό συνηγορούν τρία ευρήματα: Πρώτον, ότι μόνο το 57% των ερωτηθέντων λέει ότι τον ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές. Δεύτερον, ότι μόνο για το 22% αυξήθηκε το ενδιαφέρον για τις ευρωκλογές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τρίτον, ότι 6 στους 10 λένε ότι δεν θα αλλάξει κάτι με την ψήφο τους. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη δεξαμενή αναποφάσιστων. Το 37% των αναποφάσιστων λέει ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΝΔ, το 9% ΣΥΡΙΖΑ και το 10% ΠΑΣΟΚ. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...