Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αλόγιστη χρήση ναρκωτικών προκαλεί καλπάζουσα ενδοοικογενειακή βία-Νέο περιστατικό στο Ίλιον μετά τους Αγ. Αναργύρους

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε και ισχύει πάντα το δεύτερο στην χώρα μας με τόσα που βλέπουμε καθημερινά πλέον.

Ένα ακόμη επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, μετά το σοβαρό περιστατικό στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, εκτυλίχθηκε, το βράδυ της Τρίτης, σημαίνοντας συναγερμό στην αστυνομία, αυτή τη φορά στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 44χρονη δέχθηκε επίθεση από τον σύντροφό της  μέσα στο σπίτι τους στο Ίλιον. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Μενιδίου, όπου και κατέθεσε.

Χτύπησε τη σύντροφό του και ταμπουρώθηκε στο σπίτι και κινητοποιήθηκαν ΟΠΚΕ και διαπραγματευτές

Οι αρχές έσπευσαν στο σπίτι, ωστόσο, ο άνδρας, που ήταν υπό την επήρεια ουσιών, αρνούνταν να συνεργαστεί.

Γι΄αυτό στήθηκε επιχείρηση και στο σπίτι μετέβησαν τόσο ομάδα της ΟΠΚΕ, όσο και δύο διαπραγματευτές και εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινός παρανομαστής στο ίλιον, όπως και στους Αγίους Αναργύρους, ήταν δράστες που έκαναν κατά τα ΜΜΕ,  εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών, τα οποία όπως όλα δείχνουν σημαδεύουν σοβαρά την ελληνική κοινωνία.

Στους Αγίους Αναργύρους, ο δράστης ο οποίος σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο στο σύνολο του, παρουσιάζεται ως βίαιος και παραβατικός, δεν είχε διαπράξει όμως πριν παρόμοιας έκτασης ειδεχθή επίθεση.

Προχθές το βράδυ το ίδιο αυτό άτομο με απύθμενο μίσος, επιτίθεται στην 28χρονη σύντροφο του με πρωτόγνωρο τρόπο έξω από αστυνομικό τμήμα, γνωρίζοντας σίγουρα το που θα καταλήξει ο ίδιος μετά την επίθεση.

Η βίαιη επίθεση του δράστη σε Αγίους Αναργύρους αλλά και Ίλιον, ίσως και σε άλλες περιοχές, συνδέει πιθανότατα ανόμοια άτομα με την χρήση ναρκωτικών, ( περιστασιακή ή συνεχής) δυστυχώς.  

Αν και στον δράστη στους Αγίους Αναργύρους δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στο αίμα του κατά την χθεσινή ειδεχθή επίθεση, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο ίδιος έκανε συστηματική χρήση  αυτών των ουσιών, οι οποίες σίγουρα έχουν επηρεάσει την κρίση του και την διαύγεια του μυαλού του.

Αυτό λοιπόν που ενώνει όλες αυτές τις επιθέσεις είναι η χρήση ναρκωτικών που εξαπλώνεται και στα Σχολεία

Την ίδια περίοδο έχουμε έξαρση της βίας των νέων σε πολλές  περιπτώσεις με απίστευτα περιστατικά, τα οποία εφόσον ελεγχθούν, σε συντριπτικό ποσοστό υπάρχει εκτός όλων των άλλων, και χρήση ναρκωτικών ουσιών, η οποία δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τα εγκλήματα που διαπράττονται.  

Τα δημόσια σχολεία έχουν μετατραπεί σε αρένες άσκησης βίας μεταξύ νεαρών που συγκρούονται με αφορμή οπαδικά ζητήματα και θέματα ναρκωτικών σε πολλές περιπτώσεις, ενώ η ελληνική κοινωνία παρατηρεί αμήχανη και ανήμπορη να αντιδράσει.

Που θα οδηγήσει αυτή η υπέρμετρη  χρήση βίας και αλόγιστη χρήση ναρκωτικών;

Υπενθυμίζουμε ότι την 31 Δεκεμβρίου και την 31 Δεκεμβρίου 2023, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρήκαν χιλιάδες ίχνη ναρκωτικών στα λύματα, και αυτό σίγουρα δεν ήταν τυχαίο.

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια βαριά σήψη στην κοινωνία μας, η οποία προέρχεται από την έλλειψη αξιών, αρχών και κυρίως της οικογένειας, όπως τουλάχιστον την γνωρίζαμε  εδώ και 30-40 χρόνια.

Για αυτά τα εγκλήματα κατά της κοινωνίας που βλέπουμε καθημερινά πλέον, μία προσωρινή και άμεση λύση είναι η αλλαγή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που θα πρέπει να φτάσει τα 35-40 χρόνια πραγματικής φυλάκισης.

Τα υπόλοιπα μέτρα θέλουν χρόνο, συνεχή ενημέρωση και υπομονή, ειδικά με τους νέους που αναζητούν διέξοδο, δουλειά με μισθούς αξιοπρεπείς για να μπορέσουν να βρουν τον δρόμο τους και μην χαθούν στα στενά σοκάκια των ναρκωτικών ουσιών και της παραβατικότητας.  

            

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Εξωφρενικό: Τα ελληνικά σχέδια για αναβάθμιση των λιμανιών στα νησιά του Αιγαίου εξοργίζουν την Τουρκία- Παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει κρίσιμες παρεμβάσεις σε πάνω από 30 λιμάνια, από τα Διαπόντια Νησιά έως το...