Κοινωνία

Ρόδος: Αθώα η γυναίκα που κατηγορήθηκε για ληστεία τουρίστα

Αθώα κρίθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου του 2023 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου μια 39χρονη Νιγηριανή, κάτοικος Κοσκινού, κατηγορούμενη για ληστεία από κοινού με δύο ακόμη άγνωστα πρόσωπα. Η καταγγελία που άλλαξε τη ζωή της, είχε γίνει στις 13 Ιουλίου του 2017 από έναν 24χρονο Νορβηγό τουρίστα, που έκανε λόγο για σε βάρος του ληστεία από 3 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε, διασκέδαζε με φίλους του σε κατάστημα της οδού Ορφανίδου και ενώ τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ βγήκε μόνος του από το κατάστημα για να συνέλθει, ενώ αποφάσισε να σηκώσει χρήματα και συγκεκριμένα 200 ευρώ από ΑΤΜ της οδού.

Ενώ πραγματοποιούσε την ανάληψη εμφανίστηκαν, όπως είπε, πίσω του τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν άνδρες και η μία γυναίκα και με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να τους παραδώσει τα 200 ευρώ που μόλις είχε πιάσει στα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπως είπε, δεν είδε το όπλο αλλά ένιωσε στην πλάτη του ένα αντικείμενο που του το ακούμπησε κάποιος από τους τρεις δράστες και έμοιαζε με όπλο. Με την απειλή του ίδιου αντικειμένου, όπως περιέγραψε, τον εξανάγκασαν να σηκώσει από το ίδιο ΑΤΜ ακόμη 450 ευρώ και στη συνέχεια τον ώθησαν σε άλλο ΑΤΜ στην οδό Μανδηλαρά. Εκεί έκανε ανάληψη 500 ευρώ από μια κάρτα και 800 ευρώ από μια δεύτερη. Τα χρήματα όπως είπε κατέληξαν στους δράστες.

Τελείωσαν όπως είπε, όλα τα χρήματα στο λογαριασμό του και οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η Νιγηριανή αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι βρήκε τον τουρίστα σε ένα ΑΤΜ και του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής 50 ευρώ. Κάτι που όπως είπε εκείνος δέχτηκε.

Μετά την κατάθεση που έδωσε κρίθηκε αθώα αφού οι δικαστές έκριναν πως οι δικές της περιγραφές αντικατόπτριζαν την αλήθεια. Όσο για τον τουρίστα που ξεκίνησε το όλο θέμα βρίσκεται πιθανότατα στην πατρίδα του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ