Κοινωνία

Κοζάνη: Μεγάλες καταστροφές από χαλάζι στην περιοχή του Καλονερίου (εικόνες)

Ολική είναι η καταστροφή από την έντονη χαλαζόπτωση που συνοδευόταν από βροχή και αέρα σε καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, κόκκινης πιπεριάς, βιομηχανικής ντομάτας και σε δεκάδες στρέμματα καρπουζιών και πεπονιών  στον κάμπο του Καλονερίου- Εράτυρας στο Δήμο Βοΐου.

Μισή ώρα διήρκησαν  τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ζημιές ολοκληρώνοντας την καταστροφή στα παραγόμενα προϊόντα φέρνοντας για μια ακόμη φορά σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής.

Μετά την ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν ήδη δημιουργήσει προβλήματα στα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, το χαλάζι έδωσε το τελειωτικό χτύπημα λένε οι αγρότες που δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής Όπως αναφέρουν το χαλάζι που έπεφτε για μισή ώρα σε μέγεθος καρυδιού δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του πριν προλάβουν να συγκομίσουν τα προϊόντα που καλλιέργησαν με πολύ κόπο και έξοδα.

Οι αγρότες της περιοχής που έχει πληγεί και από το χαλάζι σε απόγνωση ζητούν την στήριξη της πολιτείας δηλώνοντας αδυναμία να συνεχίσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ