νεκροκεφαλές
Κόσμος

Αυτό είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος ολόκληρο του κόσμου (Βίντεο)

Είτε πιστεύετε είτε όχι στα παραφυσικά, πρέπει να παραδεχτείτε πως υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που μας κάνουν όλους να ανατριχιάζουμε. Κάποιοι λένε πως αυτά τα μέρη είναι στοιχειωμένα από φαντάσματα, άλλοι πιστεύουν πως πρόκειται για σημεία που απλά έχουν αποκτήσει μία πολύ κακή φήμη.

Πάμε να δούμε λοιπόν 7 μέρη στον κόσμο που θεωρούνται εδώ και πολλά χρόνια στοιχειωμένα και κατ' επέκταση σχεδόν κανείς δεν θέλει να τα επισκεφθεί, ειδικά το βράδυ! Από παλαιά κάστρα μέχρι μυστήρια ξενοδοχεία, η λίστα μας σίγουρα περιλαμβάνει σημεία και ιστορίες που δεν έχετε ξανά ακούσει ποτέ.

Κατακόμβες του Παρισιού

Το Παρίσι είναι γνωστό ως η Πόλη του Φωτός, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν και επισκέπτονται τις τεράστιες υπόγειες κατακόμβες κάτω από την γαλλική πρωτεύουσα. Ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι ντόπιοι και τουρίστες αποφεύγουν αυτό το σημείο είναι η τρομαχτική φήμη που φέρει. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια οι Γάλλοι πιστεύουν πως οι κατακόμβες είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος, με κάποιους να αποδίδουν αυτήν την άποψη σε παραφυσικά φαινόμενα ακόμη και φαντάσματα.

Οι κατακόμβες του Παρισιού έχουν μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων. Τον 18ο αιώνα χρησιμοποιούνταν για την μαζική ταφή πολλών ανθρώπων, πράγμα που σημαίνει ότι σε πολλά σημεία του δικτύου κατακομβών του Παρισιού υπάρχουν οστά. Την τότε περίοδο περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν χάσει την ζωή τους από τις φονικές πανδημίες.

Κάποιοι τολμηροί που έχουν επισκεφθεί βράδυ τις κατακόμβες ανέφεραν πως άκουσαν ψίθυρους, οι οποίοι τους παρότρυναν να προχωρήσουν βαθύτερα μέσα σε αυτές. Αλήθεια ή όχι, οι κατακόμβες του Παρισιού είναι σίγουρα ένα από τα τρομαχτικότερα μέρη στην Ευρώπη.

Κάστρο του Εδιμβούργου

Από την πρωτεύουσα της Γαλλίας πάμε τώρα στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο και συγκεκριμένα στο Κάστρο του Εδιμβούργου. Το εν λόγω κάστρο είναι ένα από τα παλαιότερα οχυρωμένα μέρη σε όλη την Ευρώπη. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον 12ο αιώνα και έκτοτε έχει φιλοξενήσει πολλές ιστορικές προσωπικότητες της χώρας.

Στην Σκωτία φήμες πολλών εκατοντάδων ετών αναφέρουν πως το κάστρο είναι στοιχειωμένο, ειδικά τα μπουντρούμια του. Σε αυτά είχαν λάβει χώρα αμέτρητοι βασανισμοί, για αυτό και πιστεύεται πως οι ψυχές των βασανισμένων επέστρεψαν για να πάρουν εκδίκηση.

Μία από τις διασημότερες παραφυσικές ιστορίες που συνδέεται με το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι αυτή ενός μικρού αγοριού που έπαιζε φλάουτο, το αποκαλούμενο Piper Boy. Το παιδί είχε εξαφανιστεί στα υπόγεια τούνελ του κάστρου και δεν βρέθηκε ποτέ. Η ιστορία λέει πως το πνεύμα του μετατράπηκε σε φάντασμα που στοιχειώνει τα τούνελ του κάστρου μέχρι και σήμερα.

Ξενοδοχείο Stanley

Νωρίτερα σας είχαμε υποσχεθεί πως θα μιλήσουμε για στοιχειωμένα ξενοδοχεία και αυτό θα κάνουμε τώρα. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Stanley στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το εν λόγω ξενοδοχείο έχει μία τρομερή ιστορία, η οποία του χάρισε την φήμη του στοιχειωμένου.

Ο Στίβεν Κινγκ, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου στον κόσμο, είχε μείνει στο δωμάτιο 217 του ξενοδοχείου Stanley. Βέβαια η εμπειρία του εκεί ήταν πολύ αγχωτική, γεγονός που ενέπνευσε τον Αμερικανό να γράψει το πασίγνωστο μυθιστόρημα «Η Λάμψη», το οποίο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη το 1980.

Αν και το ξενοδοχείο λειτουργούσε για πολλές δεκαετίες ως πολυτελής προορισμός για διάσημες προσωπικότητες, μέχρι την δεκαετία του '1970 ο χώρος είχε ερημώσει και έτσι ο τοπικός πληθυσμός ξεκίνησε να διαδίδει φήμες περί έντονης παραφυσικής δραστηριότητας στο μέρος. Το πιο στοιχειωμένο δωμάτιο του ξενοδοχείου λέγεται πως είναι το Room 217, σε αυτό δηλαδή που έμεινε ο ίδιος ο Στίβεν Κινγκ. Λέγεται μάλιστα πως αυτό το δωμάτιο στοιχειώνει το φάντασμα της Κυρίας Γουίλσον, μίας καμαριέρας που δούλευε παλαιότερα εκεί.

Εστιατόριο Muriel's

Η Νέα Ορλεάνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές ολόκληρου του κράτους. Εκεί γεννήθηκαν πολλές ιδέες για βιβλία, ταινίες και άλλα καλλιτεχνικά αριστουργήματα. Ωστόσο η Νέα Ορλεάνη συνδέονταν πάντα με μυστήριες δραστηριότητες, τις οποίες πολλοί αποδίδουν στην μαγεία. Κάποιοι πιστεύουν μάλιστα πως στην πόλη υπήρχαν βαμπίρ και μάγοι που έκαναν βουντού. 

Συγκεκριμένα ένα από τα πιο τρομαχτικά μέρη στην Νέα Ορλεάνη είναι το εστιατόριο Muriel's στην πλατεία Jackson Square, το οποίο έγινε γνωστό επειδή λέγεται πως στοιχειώνεται από το φάντασμα του Pierre Antoine Lepardi Jourdan. Ο θρύλος λέει πως το 1814 ο εν λόγω κάτοικος της Νέας Ορλεάνης αυτοκτόνησε εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το εστιατόριο Muriel's. 

Έκτοτε άνθρωποι λένε πως βλέπουν και ακούνε ποτήρια να σπάνε μόνα τους στο σημείο, ακόμη και να πετάγονται κατά μήκος όλου του δωματίου μόνα τους. Το εστιατόριο αναφέρει πως το φάντασμα του Jourdan είναι άκακο. Κάθε μέρα οι υπάλληλοί του έχουν ένα τραπέζι κρατημένο για το φάντασμα, πάνω στο οποίο αφήνουν ψωμί και κρασί.

Το Νησί των Νεκρών Κουκλών

Στην συνέχεια θα μιλήσουμε για το νησί των νεκρών κουκλών. Από το όνομα και μόνο μπορείτε να καταλάβετε για πόσο τρομαχτικό μέρος μιλάμε. Πρόκειται για ένα νησί που βρίσκεται στο Μεξικό της Κεντρικής Αμερικής. Έναν αιώνα νωρίτερα, ο πρώην ιδιοκτήτης του νησιού ονόματι Don Julián Santana Barrera λέγεται πως βρήκε το σώμα ενός νεαρού κοριτσιού να επιπλέει σε ένα κανάλι. Δίπλα του επέπλεε μία κούκλα. Ο Barrera κρέμασε την κούκλα σε ένα δέντρο προς τιμή του κοριτσιού.

Εν τέλει το περιστατικό αυτό μετατράπηκε σε μία χρόνια συνήθεια του Barrera, ο οποίος για πάρα πολλά έτη μάζευε παρατημένες κούκλες και τις κρεμούσε σε δέντρα. Κάποια στιγμή μάλιστα κατέληξε στο βιβλίο Γκίνες για την μεγαλύτερη συλλογή στοιχειωμένων κουκλών. 

Το 2001 ο Barrera έχασε την ζωή του κοντά στο σημείο που είχε βρει το κοριτσάκι με την κούκλα της. Έτσι κάποιοι πιστεύουν πως το πνεύμα της συνδέεται με τον θάνατο του τότε ιδιοκτήτη του νησιού. Όπως και να έχει, το Νησί των Νεκρών Κουκλών παραμένει μέχρι και σήμερα ένα πολύ ανατριχιαστικό μέρος στην χώρα.

Κάστρο Ζβίκοβ

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πολύ όμορφη Τσεχία, ας ταξιδέψουμε στο Κάστρο Ζβίκοβ. Έχουμε να κάνουμε με ένα μεσαιωνικό κάστρο, το οποίο βρίσκεται σε ένα αρκετά απομονωμένο σημείο που μόνο σε επικές ιστορίες μπορεί κανείς να βρει. 

Ο θρύλος λέει πως αυτό το κάστρο, το οποίο χτίστηκε τον 13ο αιώνα στην χώρα, είναι στοιχειωμένο μέχρι και σήμερα από ένα μαγικό δαιμόνιο το οποίο το επισκέπτεται συχνά. Οι ντόπιοι πιστεύουν πως αυτό το μικρό διαβολάκι διαμένει σε έναν από τους επιβλητικούς πύργους του κάστρου, ο οποίος ονομάζεται Markomanka. 

Κατά τα χρόνια κάποιοι επισκέπτες είχαν παραπονεθεί για ιδιαίτερα περίεργα φαινόμενα κοντά σε αυτόν τον πύργο. Κάμερες που σπάνε και ζώα που συμπεριφέρονται πολύ περίεργα είναι κάποια από τα αλλόκοτα πράγματα που λέγεται ότι συμβαίνουν κοντά σε αυτό το στοιχειωμένο σημείο.

Μία άλλη δεισιδαιμονία σχετική με το κάστρο είναι ότι όποιος επισκέπτης διαμείνει έστω και ένα βράδυ σε αυτό θα πεθάνει εντός του επόμενου έτους. 

Φρούριο Bhangarh

Για το τέλος κρατήσαμε ένα από τα γνωστότερα στοιχειωμένα μέρη ολόκληρου του πλανήτη, το οποίο βρίσκεται στην πολυπληθή Ινδία της Ασίας. Φυσικά μιλάμε για το Φρούριο Bhangarh, ένα οχυρό του 17ου αιώνα που βρίσκεται στην περιφέρεια Alwar της βορειοδυτικής πολιτείας Ρατζαστάν.

Πολλές ιστορίες φαντασμάτων συνδέονται με αυτό το φρούριο, η πιο ενδιαφέρουσα όμως αφορά έναν αναφερόμενο ασκητή μαύρης μαγείας ο οποίος ερωτεύτηκε μία πριγκίπισσα. Σε μία προσπάθειά του να κερδίσει την αγάπη της, ο μάγος της έστειλε ένα μαγεμένο άρωμα. Η πριγκίπισσα όπως κατάλαβε το σχέδιό του και αντί να φορέσει το άρωμα έσπασε το μπουκάλι του στο πάτωμα. Το μαγεμένο άρωμα λέγεται πως απελευθερώθηκε από το μπουκαλάκι του και ότι μετατράπηκε σε μία κατάρα για την πριγκίπισσα, την οικογένειά της και ολόκληρη την πόλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SDF
Μέση Ανατολή 0

Βίντεο υπερπαραγωγή! Κούρδοι «φαντομάδες» μπούκαραν σε φυλάκιο και απελευθέρωσαν Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών-Σοκ στην Τουρκία

Χολιγουντιανή παραγωγή και εξοπλισμός και δεξιότητες που δεν περίμενε κανείς πως θα διέθεταν οι κουρδικές SDF