Κοινωνία

Δυστύχημα στα Τέμπη: H ώρα που άλλαξε το κλειδί ο σταθμάρχης σε θέση διαγώνια

Σύμφωνα με το Star το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.02.2023) περίπου στις δέκα και μισή, ο σταθμάρχης αλλάζει το κλειδί 118 σε θέση διαγώνια γιατί περιμένει τον προαστιακό που κάνει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είναι το δρομολόγιο 2597.

Το τρένο φτάνει στις 22:40 καθώς έχει καθυστέρηση. Δημιουργείται ένα άλλο θέμα με άλλο κλειδί, το καταλαβαίνει ο μηχανοδηγός, ακινητοποιεί το τρένο, το θέμα διευθετείται αμέσως, και μπαίνει κανονικά στον σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περνά μισή ώρα, το κλειδί παραμένει στη διαγώνια θέση και η μοιραία αμαξοστοιχία φθάνει στις 23:02 το βράδυ στη Λάρισα, αποβιβάζει και επιβιβάζει και αναχωρεί δυο λεπτά αργότερα.

Ετοιμάζεται να αναχωρήσει και ο σταθμάρχης δίνει το πράσινο φως. Όμως το κλειδί δεν αλλάζει, είναι σε θέση διαγώνια, δε γυρνά ποτέ σε ευθεία. Έμεινε στη θέση του που το έβαλε ο σταθμάρχης περίπου στις 22:30.

Ουσιαστικά αυτό το δρομολόγιο είναι και το πρώτο που αναλαμβάνει ο σταθμάρχης εκείνη την ημέρα.

Το τρένο που έφθασε από Βόλο στις 22:02 το έβαλε στο σταθμό ο απογευματινός σταθμάρχης που έμεινε παραπάνω κατόπιν παρότρυνσης του προϊσταμένου του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...