Κοινωνία

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα στα εξεταζόμενα μαθήματα στα ΕΠΑΛ σήμερα Παρασκευή 17/6

Σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σε Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ” πατήστε εδώ

Πανελλήνιες 2022: Η πρώτη εκτίμηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης παρουσίασε τα μέχρι τώρα δεδομένα από τις εξετάσεις ενώ έκανε και μια πρώτη εκτίμηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 2022. Όπως είπε χαρακτηριστικά για το τέταρτο επιστημονικό πεδίο: «θα πέσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής και δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα».

Αναφορικά με τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου ο σύμβουλος σταδιοδρομίας χαρακτήρισε «δύσκολα τα Μαθηματικά για τα παιδιά του τέταρτου πεδίου που είναι και πιο αδύνατοι μαθητές», επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι το 6,9 στα 20. Αντίθετα, ο μέσος όρος της βαθμολογίας στα μαθηματικά του δεύτερου πεδίου είναι 12,5.

Σημείωσε δε ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι το 6,9 στα 20. Αντίθετα, ο μέσος όρος της βαθμολογίας στα Μαθηματικά του δεύτερου πεδίου είναι 12,5. Υπογράμμισε μάλιστα πως «ο βαθμός 10 θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία».

«Αυτοί οι οποίοι γράφουν κάτω από πέντε ελπίζουν να γράψουν καλά στις αρχές οικονομικής θεωρίας, γράφουν έναν αξιοπρεπή βαθμό στην πληροφορική και στην έκθεση και κάπου περνούν. Συμβαίνει χρόνια τώρα. Όσοι γράφουν δέκα (10) στα μαθηματικά περνούν στις καλύτερες σχολές οικονομικών του τέταρτου πεδίου», τόνισε ο κ. Στρατηγάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...