Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Έρχονται νέες διώξεις και συλλήψεις – Ποιο είναι το στοιχείο κλειδί στο θρίλερ (βίντεο)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή, με τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση από την Πάτρα, να τρέχουν. Οι Αρχές περιμένουν στο τέλος του μήνα τα πορίσματα των ιατροδικαστών που θα δρομολογήσουν νέες καταιγιστικές εξελίξεις. Ίσως και πριν από αυτά όμως, να υπάρξουν διώξεις ακόμα και νέες συλλήψεις. Οι Αρχές δένουν το παζλ καθημερινά όλο και περισσότερο. Οι σκέψεις για τριπλή εγκληματική ενέργεια βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό υψηλόβαθμων αξιωματικών που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα.

Η νέα ιστοπαθολογική εξέταση στη μικρή Ιριδα από τους έμπειρους ιατροδικαστές της Αθήνας, Καρακούκη και Καλόγρια, είναι το κλειδί που θα δώσει απαντήσεις και θα ξεκαθαρίσει εάν ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εγκληματική ενέργεια, όπως τονίζει εδώ και μέρες ο Γρηγόρης Λέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτή την κατεύθυνση θα σταλούν από το πανεπιστημιακό εργαστήριο των Ιωαννίνων τα «πλακίδια» με τους ιστούς της καρδιάς της άτυχης Ίριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 21 Μαρτίου 2021, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Το πόρισμα των έμπειρων ιατροδικαστών αναμένεται να ρίξει φως στις αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες καταιγιστικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ερευνητές της υπόθεσης θεωρούν ότι: «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της μικρής Ίριδας ήταν διαφορετικό. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με ένα λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».

Τα λάθη και οι παραλείψεις των Αρχών μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, σήμερα έναν χρόνο μετά, ίσως ανοίξουν τον δρόμο για νέες διώξεις. Υπενθυμίζεται πως η Τζωρτζίνα βρέθηκε νεκρή πριν από ένα χρόνο στην κούνια της. Μέσα στο διαμέρισμα στην Πάτρα, βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της και η μικρή Τζωρτζίνα. Η Μαλένα το 2019, πέθανε στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν, μια μέρα που οι γιατροί σκέφτονταν να της δώσουν εξιτήριο. Και τότε όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, μαζί της, ήταν η μητέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Κορυδαλλό που βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ζητά εκ νέου γονιδιακό έλεγχο παρά το γεγονός πως οι δύο προηγούμενοι δεν έδειξαν κληρονομικό ζήτημα. Το νέο πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρια αναμένεται να παραδοθεί στις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές στα τέλη Μαΐου.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

«Δεν υπήρξε ατυχηματική χορήγηση της κεταμίνης»

Βλέποντας εκπομπές που αφορούν την ίδια περνάει τον χρόνο της στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, τη στιγμή που εξετάζεται η διαδρομή της κεταμίνης. Βασικός ισχυρισμός της είναι ότι δόθηκε εκ λάθους από τους γιατρούς.

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την 9χρονη Τζωρτζίνα αναφέρουν ξεκάθαρα ότι στο άτυχο κορίτσι είχε δοθεί μόνο μια φορά κεταμίνη στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής και μάλιστα αρκετούς μήνες πριν φύγει από την ζωή. Η πλευρά Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι είχε δοθεί δύο φορές.

«Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα, υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο λειτουργίας. Το φάρμακο κεταμίνη, υπάγεται στα ναρκωτικά φάρμακα και χρησιμοποιείται με αυστηρότατο πρωτόκολλο στη μονάδα Παίδων», ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι η δοσολογία που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ακίνδυνη. Στις τοξικολογικές όμως εξετάσεις βρέθηκε υπέρμετρη δόση κεταμίνης, πολλαπλάσια από την ανώτατη ανεκτή, κάτι που οδήγησε τελικά στον θάνατο της.

«Η υπολογιζόμενη δόση για να φθάσουμε αυτά τα επίπεδα στις τοξικολογικές είναι πάρα πολλές αμπούλες, η κεταμίνη τουλάχιστον στη μορφή που υπάρχει στα νοσοκομεία είναι μία αμπούλα των δύο ml me 50ml συγκέντρωση, συνεπώς για να φθάσει να χορηγηθεί τέτοια ποσότητα, θα πρέπει να έχουν σπάσει πάρα πολλές αμπούλες», δήλωσε η αναισθησιολόγος Μαρία Μπούσουλα.

Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο Μαρία Μπούσουλα και ιατρικό λάθος να είχε γίνει, τέτοια ποσότητα δεν θα μπορούσε να είχε δοθεί στο παιδί.

«Aκόμα και ατυχηματικά να είχε δοθεί, η πρώτη θα σταματούσε εκεί, δεν θα χρειαζόταν πάνω από μισή αμπούλα ένα παιδί αυτού του βάρους για να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς η γνώμη μου είναι ότι από ατυχηματική χορήγηση δεν μπορεί να προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρέφει αλλού τις υποψίες

Μέσω του δικηγόρου της, η 33χρονη κατηγορούμενη θέλει να στρέψει τις υποψίες στους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να σώσουν και να περιθάλψουν την 9χρονη Τζωρτζίνα. Προσπαθεί να αποδείξει ότι εφόσον υπήρχε κεταμίνη στις παιδιατρικές κλινικές, τότε γιατί να μην την χορήγησαν οι γιατροί στην κόρη της και όχι η ίδια;

Άλλωστε το εξειδικευμένο προσωπικό στις ΜΕΘ γνωρίζει ότι όσο αυξάνονται οι δόσεις κεταμίνης, μπορούν να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες…

«Είναι ένα φάρμακο που μπορεί να μην προκαλεί σε μικρές δόσεις υποξαιμία η καταστολή της αναπνοής αλλά χορηγώντας, όσο αυξάνεις τη δόση αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή», δήλωσε η κ. Μπούσουλα.

Η 33χρονη κατηγορούμενη μέσα από τις φυλακές προσπαθεί να αποδείξει πως δεν έχει κάνει κακό σε κανένα από τα τρία της παιδιά.

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου περνάει την περισσότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας εκπομπές που επικεντρώνονται στην ίδια και τον θάνατο των τριών της παιδιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Απαγορεύεται η είσοδος του ζεύγους Δασκαλάκη στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς

Εξώδικο σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και του συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη έστειλε συγγενής της νεκρής σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, η οποία πέθανε πριν από δύο χρόνια, και με τον θάνατό της να ερευνάται, απαγορεύει με το επίσημο έγγραφο την είσοδο στην οικεία της θανούσης, σε όλους, πλην των δικηγόρων των συγγενών.

Συγγενής της σπιτονοικοκυράς ζητεί να μάθει αν υπάρχουν στο σπίτι προσωπικά αντικείμενα αξίας, όπως δύο σπαθιά που εκτιμώνται στα 20.000 ευρώ αλλά και μετάλλια που είχε από τον πατέρα της.

Κάποιος «σήκωσε» χρήματα

Συγγενείς της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα καταγγέλλουν κίνηση στον τραπεζικό της λογαριασμό μετά τον θάνατό της, επισημαίνοντας ότι λάμβανε σύνταξη 1.500 ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2017, τρία χρόνια πριν από τον θάνατό της, η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού, παρουσία συμβολαιογράφου είχε κάνει από το δωμάτιο του νοσοκομείου Πατρών, όπου βρισκόταν, πληρεξούσιο που όριζε ως ειδικό αντιπρόσωπο και αντίκλητό της τον Μάνο Δασκαλάκη.

Με αυτό το έγγραφο, ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου μπορούσε μεταξύ άλλων να εισπράττει τη σύνταξή της από την τράπεζα, να κάνει αναλήψεις και καταθέσεις χωρίς περιορισμό, να πληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ, να υπογράφει και να καταθέτει δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε αναφερθεί σε αυτό το πληρεξούσιο μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

«Μου είχε κάνει πληρεξούσιο γιατί με έστελνε να κάνω κάποιες διαδικασίες στην τράπεζα να της πηγαίνω τη σύνταξή επειδή δεν έβγαινε απ’ έξω και μία μέρα κόλλησε η κάρτα στο μηχάνημα γιατί είχε λήξει και έπρεπε να πάει να βγάλει καινούργια και δεν μπορούσε να πάει στην τράπεζα και για αυτό μου το έκανε και εμένα είναι ένα πληρεξούσιο ειδικό για συγκεκριμένες δουλειές».

Οι συγγενείς απειλούν με μηνύσεις αν υπάρξει προσβολή της νεκρής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ