Στην τελική του ευθεία μπαίνει το θρίλερ της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών.
Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης πλέον μπαίνουν και οι διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την ίδια να αρνείται οποιαδήποτε γνώση για την κεταμίνη, τα ηλεκτρονικά της ωστόσο ίχνη να δείχνουν ότι είχε αναζητήσει ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου για αναισθητικές ουσίες.
Μάλιστα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν προκύψει, η 33χρονη είχε βρει βιβλία εξειδικευμένα για την αναισθησιολογία.
Ένα από αυτά, είναι το «Εγχειρίδιο Επείγουσας Ιατρικής». Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Γεωργία Βασιλειάδου, ιδιοκτήτρια εκδοτικού οίκου, σημειώνει πως πρόκειται για ένα καινούργιο βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει τον προηγούμενο μήνα.
«Ωστόσο, στο διαδίκτυο προϋπήρχαν αποσπάσματά του. Απευθύνεται περισσότερο στο ιατρικό κοινό, φοιτητές και ιατρούς».
Όπως σημειώνει η κ. Βασιλειάδου, «δεν απευθύνονται στο εκλαϊκευμένο κοινό, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς περιγράφουν».
Δείτε το σχετικό βίντεο
27 αναζητήσεις για αναισθητικές ουσίες & κεταμίνη έκανε η Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με την κεταμίνη. Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ανατρέπουν τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης από τις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη μητέρα αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις 12 Ιανουαρίου του 2022 μέχρι τις 30 Μαρτίου, όπου και συνελήφθη, προχώρησε σε 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων.
Στις 17 του ίδιου μήνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου προχωρά σε αναζητήσεις ενός εκδοτικού οίκου για βιβλία που σχετίζονται με αναισθησίες.
Διαφήμιση για την κεταμίνη
Στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου «παίρνει» διαφήμιση από το Google για προϊόντα τύπου κεταμίνης, αλλά ακόμα και την ίδια την κεταμίνη.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, δεν έχει γίνει γνωστό τι αναζητήσεις είχε κάνει προκειμένου να τις εμφανίσει η Google τις εν λόγω διαφημίσεις.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.
Η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι!» και στη Σίσσυ Χρηστίδου, και για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι έψαχνε μέσα από το διαδίκτυο πληροφορίες για θανατηφόρες ουσίες.
Ρ.Π: Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού μου. Δηλαδή ό,τι έχω ψάξει στο κινητό μου, είναι το ίδιο mail.
Σ.Χ.: Εσύ λοιπόν άκουσες κάτι στο νοσοκομείο που αφορούσε μία ουσία και έψαξες αυτή την ουσία;
Ρ.Π: Ναι, ναι, ναι. Όχι άκουσα. Ήταν ουσία που μπήκε μέσα στην αγωγή της.
Σ.Χ.: Θυμάσαι ποια ουσία είναι αυτή;
Ρ.Π: Φαινοβαρβιτάλη.
Όπως υποστηρίζει, ήθελε να διαπιστώσει από μόνη της, με τις δικές της ιατρικές γνώσεις, ποια ήταν η αγωγή που δινόταν στο παιδί, και ας είχε δίπλα της εξειδικευμένους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα.
Ρ.Π: Ναι. Καταρχήν μέσα στην δικογραφία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τρεις μέρες πριν τον θάνατο της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και… δηλαδή, η αναζήτηση της κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει.
Δείτε το βίντεο
«Δεν ήξερα τι είναι η κεταμίνη»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην άποψή της ότι η κεταμίνη υπήρχε στο βαλιτσάκι των γιατρών στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε καν τι είναι η κεταμίνη και ας την έχει προδώσει το τάμπλετ του παιδιού.
Ρ.Π: Έχω πει στην ομολογία μου πώς την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά- σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί.
Σ.Χ: Α, υπάρχει στο βαλιτσάκι τους μέσα, λες;
Ρ.Π: Η απάντησή τους αυτή είναι. Δεν είναι δική μου απάντηση. Η απάντηση του νοσοκομείου είναι μέσα στη δικογραφία.
Σ.Χ: Εγώ είδα ότι βγήκαν από το «Παίδων» και έκαναν μία ανακοίνωση ότι εμείς δεν χορηγήσαμε κεταμίνη.
Ρ.Π: Ναι, ναι. Δεν χορηγήσανε αλλά υπάρχει.
«Είναι δεδομένο ότι η 33χρονη έψαξε τη λέξη “κεταμίνη” εφόσον της βγήκε σχετική διαφήμιση»
Ο υποψήφιος διδάκτωρ Πληροφορικής και Επιστήμης Δεδομένων Πανεπιστημίου Ανατολικού Λονδίνου, Βασίλης Ζωγράφος μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης
Ο κ. Ζωγράφος εξήγησε πως κάθε αναζήτηση προσφέρει ευκαιρίες για να εμφανιστεί μία απάντηση, μία επωνυμία ή μία δυνητική πώληση.
Στο σημείο αυτό επεμβαίνει το Google Ads, μία πλατφόρμα πληρωμένης διαδικτυακής διαφήμισης που προσφέρει η ίδια η Google.
«Όταν ο χρήστης πληκτρολογεί μία λέξη – κλειδί, λαμβάνει τα αποτελέσματα στη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανής αναζητήσεων» είπε ο κ. Ζωγράφος.
Επισήμανε, πως για να της εμφάνισε οπτική εικόνα με την κεταμίνη, όπως έχει αναφερθεί, «θα πρέπει να έχει βάλει σίγουρα αυτή τη λέξη» στη μηχανή αναζήτησης.
Παρακολουθήστε αναλυτικά στο βίντεο
«Ή εγώ ή οι γιατροί»
Μέσα από την συνέντευξη της στο MEGA, η προφυλακιστέα μητέρα, η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο της 9χρονης Τζωρτζίνας την ώρα που το παιδί υποτροπίασε, ενώ δε θέλει να κατηγορήσει κανέναν όπως λέει, βάζει ξανά στο κάδρο των υπόπτων ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και όπως λέει χαρακτηριστικά «ή εγώ ή αυτοί».
Ρ.Π: Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαμε άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ θα φανεί.
«Στο τάμπλετ είχε πρόσβαση και ο Μάνος»
Στο επίμαχο τάμπλετ, όπως λέει, είχε πρόσβαση και ο Μάνος Δασκαλάκης ενώ στο νοσοκομείο το είχαν για να βλέπει παιδικά η Τζωρτζίνα.
Ρ.Π.: Και ο Μάνος που ήταν εκεί τις ώρες εκείνες αλλά γενικά δεν το χρησιμοποιήσαμε καθόλου εκείνες τις ημέρες γιατί είχαμε τηλεόραση. Οπότε την απασχολούσαμε, γιατί το τάμπλετ τους τελευταίους μήνες της το είχαμε απλά για να βλέπει παιδικά και διάφορα σήριαλ κοντά στο κρεβάτι της ή όπου καθόταν. Δεν το είχαμε για αναζητήσεις, ήταν δικό της το τάμπλετ.
Σ.Χ.: Γιατί το έβαλες στο μνήμα της Τζωτζίνας.
Ρ.Π.: Γιατί ήταν το αγαπημένο της από τότε που… η Τζωρτζίνα είχε δύο τάμπλετ. Είχε χαλάσει το πρώτο, της είχαμε πάρει καινούργιο, ήταν το αγαπημένο της. Πάντα έβαζα τα αγαπημένα και στα άλλα δύο παιδάκια έχω βάλει τα αγαπημένα.
Μέχρι και αυτή την ώρα η 33χρονη κατηγορούμενη δεν έχει κάνει αίτημα αποφυλάκισης. Όπως φαίνεται, υπάρχει δυσκολία στο να βρεθεί ειδικός πραγματογνώμονας που να αναλάβει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της.
Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά του Μάνου Δασκαλάκη
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, εκτός από τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, βρίσκεται και η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού.
Από τη μία, ο Μάνος παρουσιάζεται ως ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε ασταμάτητα, ωστόσο η ζωή που έκαναν δε φαίνεται να δικαιολογείται από το εισόδημά του.
«Δούλευα δύο δουλειές. Κι η Ρούλα δούλευε αλλά μετά αφιερώθηκε στα παιδιά κι εγώ ξαναδούλευα δύο δουλειές», είχε δηλώσει ο ίδιος με συνέντευξή του στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη.
Ωστόσο, τα όσα λέει, αμφισβητεί με στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.
«Έπεσε στα χέρια μου ένα χαρτί που είχε τα ένσημα κάποιου εκ των εμπλεκομένων. Τα τελευταία εννέα χρόνια είχε μόνο 14 μήνες ένσημα. Όταν έχει τρία παιδιά και έχεις 14 μήνες ένσημα και θες κάποια έξοδα μεγαλώματος παιδιών, αγοράς μικροφώνου που κάνει 3.500 ευρώ, αγοράς μηχανής… και λοιπά και λοιπά και λοιπά… Αυτό το χρήμα φαίνεται ότι υπήρχε από κάπου. Τώρα, από πού υπήρχε, οφείλουν να το βρουν. Θα βγουν κι άλλα στην επιφάνεια που κρύβει ο ένας για τον άλλον».
Στο LIVE NEWS μίλησε αποκλειστικά μια γειτόνισσα του ζευγαριού που τους συναντούσε σχεδόν καθημερινά και επιβεβαιώνει ότι ο Μάνος εργαζόταν σκληρά για να ζήσει την οικογένειά του.
«Ακόμα και ο θείος της Ρούλας έλεγε πάντα: ‘Τι καλό παιδί’ και ‘τι ήσυχο παιδί’ και ‘την αγαπάει’ και ‘την προσέχει’ και ‘παρότι είναι μικρός δούλευε πάντα δύο δουλειές’ μην σου πω και τρίτη. Και για την ψαραγορά και για το μαγαζί με τα ψάρια και για τα ιχθυοπωλεία που πήγαινε και με τα φορτηγά. Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο κρύβουνε οι δυο τους, προφανώς τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς».
Την σχέση του ζευγαριού με τα οικονομικά της νεκρής σπιτονοικοκυράς τους, επιχειρεί να ξεδιαλύνει ο δικηγόρος συγγενών της, Αντρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μάλιστα, προχώρησε σε μια περίεργη αποκάλυψη.
«Έχουμε ανακαλύψει ότι έγινε ανάληψη σύνταξης και μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς».
Το «μυστικό» του ζευγαριού
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, επιμένει ότι υπάρχει κάποιο σημαντικό μυστικό που «δένει» το ζευγάρι μεταξύ του, στηριζόμενος στα όσα έχουν πει μέχρι τώρα μεταξύ τους, στέλνοντας κωδικοποιημένα μηνύματα ο ένας στον άλλο.
«Και μη ξεχνάτε ότι η κατάθεσή του που στηρίζει τη Ρούλα αυτή τη στιγμή ο Μάνος, στην επίσημη κατάθεσή του, είναι ένα μήνυμα που της στέλνει ότι ‘Κοίτα, εγώ δεν ανοίγω το στόμα μου. Κάτσε εκεί που είσαι και το στόμα μου δεν το ανοίγω’. Μήνυμα της έστειλε. Από εκεί και πέρα, βγαίνει και λέει για ‘λαϊκή κατανάλωση’ στον κόσμο, αυτά τα οποία λέει ‘δώστε μου μισή ώρα να μπω στο κελί’. Ε, δεν δένουν αυτά τα πράγματα. Είναι η μέρα με τη νύχτα».
Το βέβαιο είναι ότι με εισαγγελική εντολή έχει ήδη «κλειδώσει» το Taxis του Μάνου Δασκαλάκη, με συνέπεια, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, να μην μπορεί ο ίδιος να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση στο οικονομικό του προφίλ.
Δείτε το σχετικό βίντεο