Κοινωνία

Στον «εφιάλτη» του πληθωρισμού η Τουρκία - Αυξήθηκε κατά 48% η τιμή του κρέατος

Ο «εφιάλτης» του πληθωρισμού συνεχίζει να μαστίζει την Τουρκία, με βασικά καταναλωτικά αγαθά να παρουσιάζουν αυξήσεις «φωτιά», ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση του πολέμου δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε μια ημέρα η τιμή του κρέατος αυξήθηκε κατά 48%, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu οι πολίτες κάνουν ουρές στα κρεοπωλεία που πουλούν φθηνότερα, ενώ την τιμητική του έχει ο κιμάς από κοτόπουλο που είναι πιο φθηνός.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το ρεπορτάζ του Fox haber, σύμφωνα με το οποίο φτωχοί καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν σάπια φρούτα και λαχανικά και μπαγιάτικο ψωμί για να το πάρουν φθηνότερα.

Παράλληλα, το χαρτονόμισμα των 5 λιρών κοστίζει πλέον περισσότερο για να τυπωθεί παρά να κυκλοφορεί. Το κόστος εκτύπωσης έχει φτάσει στις 6 λίρες και όλα δείχνουν ότι το χαρτονόμισμα οδεύει προς απόσυρση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...