Κοινωνία

Κρήτη: Σεισμός - Κατάκοιτη έμεινε για 36 ώρες σε ερειπωμένο σπίτι

Χρειάστηκε να περάσει ενάμιση ολόκληρο 24ωρο, να ζήσει και τον σεισμό των 5,8 και το σεισμό των 5,3 ρίχτερ μέσα στο ερειπωμένο σπίτι για να καταφέρει να βρει τρόπο να τη βγάλει και να τη μετακινήσει σε ένα σημείο που θα ήταν ασφαλής και δεν θα κινδύνευε περαιτέρω η υγεία της, πρόκειται για την κ. Χρυσούλα, που από το βράδυ της Τρίτης φιλοξενείται μαζί με τη μητέρα της στο κλειστό Γυμναστήριο Μελεσών, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Η κατάστασή της 93χρονης δεν επέτρεπε να βρεθεί στις σκηνές που έχουν στηθεί στο Αρκαλοχώρι, η σωτήρια προσφορά όπως λέει του δήμου Αρχανών Αστερουσίων και μια ζεστή γωνιά στο κλειστό γυμναστήριο, ήταν αυτό που χρειαζόταν για να νιώσει ξανά ότι η μητέρα της λαμβάνει τη φροντίδα που χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικοσιέξι συνολικά άτομα φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο Μελεσών, ενώ όσο οι μέρες περνούν και οι μηχανικοί κάνουν αυτοψίες στα κτίσματα, τόσο διευρύνεται ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους. Άμεσα εκτός από τις Μελέσες, προωθείται η δημιουργία νέας δομής στο Αλάγνι.

Στο κλειστό γυμναστήριο των Μελεσών μάλιστα χθες βρέθηκε γιατρός για να εμβολιάσει ηλικιωμένη που δεν είχε εμβολιαστεί. Πέρα από τις παροχές της αυτοδιοίκησης συγκινητική είναι η προσφορά και από ιδιώτες, που δεν άφησαν λεπτό τους πληγέντες να νιώσουν μόνοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...