Κοινωνία

Φωτιά στην αν. Μάνη: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο - Δεν απειλείται το Γύθειο

Στην Ανατολική Μάνη, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά, ενώ το πύρινο μέτωπο που απειλούσε το Γύθειο δεν βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πόλη. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά περισσότερες από 15 κοινότητες.

Ένα ελικόπτερο επιχειρεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Πέγκη Μπρούσαλη, η πυρκαγιά το πρωί του Σαββάτου, φαίνεται να είναι πλέον σε ύφεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από ελικόπτερο, στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Το θέμα τώρα είναι η μαζική κατάσβεσή της απ’ τα επίγεια και τα όποια εναέρια μέσα, αλλά και το ζήτημα της αποφυγής τυχόν αναζωπυρώσεων, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...