Κοινωνία

Σήμα κινδύνου: Δύο άγνωστοι παράγοντες για το τι θα γίνει με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η ποιότητα του αέρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσον αφορά στα επιβλαβή αιωρούμενα και εισπνεόμενα σωματίδια, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Νίκος Μιχαλόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 , «η κατάσταση στην ατμόσφαιρα είναι πολύ κακή και οι μετρήσεις από τις 6 το πρωί είναι αρκετά ανεβασμένες».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, στο κέντρο της Αθήνας έχουν μετρηθεί 100 μικρογραμμάρια σωματιδίων, δηλαδή περίπου 4-5 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση ό,τι παρατηρείται συνήθως.

Απηύθυνε δε έκκληση προς όλους τους πολίτες, ειδικά σε εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στο σπίτι με κλιματιστικό, να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και οι εξωτερικές εργασίες και η κυκλοφορία σε εξωτερικούς να γίνεται απαραιτήτως με τη χρήση μάσκας.

Πρόσθεσε ότι : «Υπάρχουν δύο άγνωστοι παράγοντες, τι θα γίνει με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια. Εάν αλλάξει η φορά των ανέμων και όπως λένε οι μετεωρολόγοι γυρίσουν δυτικοί – βορειοδυτικοί, υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί η Αττική και από την πυρκαγιά της Εύβοιας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Ο κ. Μιχαλόπουλος, σημείωσε πως οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί, μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο ποια είναι η κατάσταση στην ατμόσφαιρα ανά ώρα και περιοχή, στα σημεία μέτρησης στο λεκανοπέδιο, στη διεύθυνση: https://influx.chemistry.uoc.gr/sensors/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...