Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός στην Πυροσβεστική! Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλλονιά

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ελειό της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και τα πετζετέλ και η Εθελοντική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Ελειού-Πρόννων Κεφαλονιάς δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με 38 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 καναντέρ, 1 air tractor, 4 πετζετέλ και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Καπανδρίτι, Αγία Ειρήνη, και Καπιτσάτα.

Ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν από Πάτρα και Κυλλήνη 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, για να ενισχύσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».  

Συγκεκριμένα, η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου για την εκκένωση της περιοχής αναφέρει τα εξής: «Έχοντας υπόψη: Τις διατάξεις του άρθρου 58 και την παρ.1 του άρθρου 282, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 13 του Ν. 3013/02 «Περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ102, Α΄) Την αριθ. 1299/2003 (ΦΕΚ 423 B’ / 10-04-2003) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα: Έγκριση του από 7-4-03 Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης».

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ