εκκλησία στη Κύπρο
Κοινωνία

Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα μέσα σε εκκλησίες

Διοικητικά πρόστιμα ύψους τριακοσίων ευρώ επιβλήθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε τρεις πιστούς που βρίσκονταν σε Ιερό Ναό του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν φορούσαν μάσκα, όπως ορίζεται από τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα άτομο βρισκόταν εντός του ναού, ενώ τα άλλα δύο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας επιτρέπεται να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού. Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν. 

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί έχουν προγραμματίσει να τελέσουν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, αλλά αυτό θα είναι εφικτό μόνο στις ενορίες όπου υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός ιερέων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο ενώ καταλήφθηκαν οι περιοχές Κρασνογκορόβκα-Γκριγκορόβκα-Γκαλιτσινίβκα και Βοντουγιάνοε στο Ντονιέτσκ (Βίντεο)

Έσπασε το μέτωπο ενώ για τους Ουκρανούς ενώ το Κίεβο έχει τουλάχιστον 5000 λιποτάκτες συνολικά τους τελευταίους μήνες