Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Το περιστατικό στο Μπουρνάζι ξεχείλισε το ποτήρι-Η νύχτα και η δράση συμμοριών Ρομά σε Αθήνα-επαρχία προκαλούν

Το πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς αλά Φαρ Ουέστ στην περιοχή του Μπουρναζίου που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδες νεαρών κάθε Σαββατοκύριακο από τις γύρω περιοχές, από συμμορία Ρομά, κτύπησε κόκκινο στην ΕΛ.ΑΣ και στην πολιτεία, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έκθεση της αστυνομίας για τις κλοπές.

Η συγκεκριμένη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε αναρτημένη στο διαδίκτυο και ανέφερε ότι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της  ήταν, ότι το 84% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2021 ήταν Ρομά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης οργή προκάλεσε πρόσφατα, η θρασύτατη επίδειξη πλούτου από τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων των Ρομά που εξαρθρώθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, τα οποία ανέβαζαν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, όπου τσαλαβουτούσαν σε πισίνες πεντάστερων ξενοδοχείων σε κοσμοπολίτικα νησιά, πετούσαν σαν χαρτοπετσέτες χαρτονομίσματα και οδηγούσαν supercars με τα χρήματα που άρπαζαν από τις ληστείες, τις διαρρήξεις και τις τοκογλυφίες.

Για το ζήτημα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και ο Αιτωλοακαρνάνας πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης

Μάλιστα ο κ. Καλλιακμάνης υποστήριξε πως το φαινόμενο δεν εντοπίζεται μόνο στην Αττική αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία, ιδιαίτερα δε σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό αλλά και όπου υπάρχουν καταυλισμοί. “Όπου υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά γίνεται χαμός, ο κόσμος έχει απηυδήσει”, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ασχολούνται συνεχώς με κλοπές και διαρρήξεις, υποστήριξε, ενώ ακόμη και όταν επιλέγουν να εργαστούν, εξακολουθούν να γίνονται παραβατικοί, όπως συνέβη πρόσφατα στον Κηφισό όταν Ρομά οδηγοί ταξί πυροβόλησαν για εκφοβισμό μέσα στον κόσμο.

Γιατί είναι πολύ σοβαρό το περιστατικό σε μαγαζί διασκέδασης στο Μπουρνάζι

Επιστρέφουμε στο πρόσφατο περιστατικό σε νυχτερινό μαγαζί στην Αθήνα, διότι πρόκειται ( εφόσον περατωθεί και η αστυνομική έρευνα), για ένα νέο είδος παραβατικότητας που αφορά την άρνηση δικαιώματος μιας επιχείρησης να επιτρέψει την είσοδο 15 Ρομά, μέρος των οποίων ενέδρα σε με την χρήση όπλων κατά του υπεύθυνου της πόρτας του καταστήματος, σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Αυτά τα περιστατικά αποκρύβουν στοιχεία πιθανής αντεκδίκησης, και πιθανόν να προκαλέσουν ακόμα και ένα είδος “βεντέτας”, η οποία είναι άκρως επικίνδυνη σε περιοχές που συχνάζουν νέα παιδιά ( 15, 16, 18 ετών) σε μεγάλους αριθμούς.

Η δράση οργανωμένων συμμοριών ( αλλοεθνών, Ρομά κά), είναι ίσως το τρομερότερο αποτέλεσμα μια συνεχούς παραβατικότητας που έχει επεκταθεί σαν τον κορονοϊό στην ελληνική κοινωνία, αναγκάζοντας τους γονείς να είναι πλέον σε αναμμένα κάρβουνα για τα παιδιά τους.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό, είναι η πολύ εύκολη χρήση παράνομων όπλων που κυκλοφορούν όπως φαίνεται στους δρόμους, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα από παραβατικά άτομα.

Αυτή η συνεχή παραβατικότητα σε συνδυασμό με την εμφάνιση νέου τύπου ναρκωτικών που “ καίνε” εντελώς τον εγκέφαλο, αποτελούν τα εχέγγυα για την δημιουργία κλίματος ανασφάλειας σε μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και στην επαρχία.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

   

"Σε στην έρευνα του Way To Stay, η δεύτερη θέση στην Ευρώπη για την πιο επικίνδυνη πόλη, πηγαίνει στην Αθήνα, όπου μόνο το 40% του πληθυσμού αισθάνεται ασφάλεια", αναφέρει ΜΜΕ.

“Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, ενώ δυστυχώς, στην Ελλάδα η χρήση ναρκωτικών επίσης είναι σχετικά μεγάλη, ενώ πρέπει να ανησυχείτε για πορτοφολάδες και λογαριασμούς στα εστιατόρια.», αναφέρει μέρος της έκθεσης.

Το φάρμακο για να μην συνεχίσει ο κατήφορος σχετικά με την ασφάλεια στην χώρα, δεν είναι απλό και δεν αφορά μόνο την αυστηροποίηση των ποινών, που όντως πρέπει να γίνουν σκληρότερες ( ειδικά σε περιπτώσεις ποινικών εγκλημάτων).

Σίγουρα, αυτός που σκέπτεται, είτε να "σκοτώσει ή να τραυματίσει" συνάνθρωπό του, θα πρέπει να ξέρει ότι θα κάτσει στην φυλακή μέχρι να γεράσει, εκτίοντας πολλά χρόνια κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Στον αντίποδα η πολιτεία οφείλει να εντοπίζει προβληματικές οικογένειες και να φροντίζει τα παιδιά που έχουν προβλήματα, να μην ακολουθήσουν για παράδειγμα τα βήματα το γονιών τους σε καμία περίπτωση, δίνοντας τους ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές μαζί με ειδικούς, οφείλουν να φτιάξουν έναν άξονα δράσης, για να προλάβουν παραβατικούς έφηβους, πριν γίνουν κανονικοί εγκληματίες. 

      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ