Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χριστούγεννα και Φώτα σε κλοιό κορονοϊού

Αυστηρά μέτρα και για τις εκκλησίες και τους πιστούς ανακοίνωσε πριν από λίγα λπετά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Πέτσας.

Ανοιχτές εκκλησίες θα δούμε μονάχα ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. 

Δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός σε ανοιχτό χώρο, ενώ και τις μέρες που θα είναι ανοιχτοί οι ναοί θα επιτρέπονται μόνο 9 άτομα στις εκκλησίες και μόνο 25 στους μητροπολιτικούς ναούς.

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται σε σύγκρουση με τις επιθυμίες πολλών Ιεραρχών που ζητούσαν διακαώς το άνοιγμα των εκκλησιών για τα Χριστούγεννα. 

Το ερώτημα είναι αν σε αυτήν την απόφαση συμφωνεί η επίσημη Εκκλησία ιδίως μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου... 

Δεν είναι ελεύθερο άνοιγμα αλλά άνοιγμα με κανόνες, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Πιστεύουμε πως οι Έλληνες έχουν την ωριμότητα, έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την Αρχιεπισκοπή, συμπλήρωσε. 

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε, συνέρχεται, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως και να τοποθετηθεί επί των ανακοινώσεων της Πολιτείας ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ