Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Π.Ο.Υ προς Ελλάδα: Δεν ξεμπερδέψατε ακόμα με τον covid

Μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Χανς Κλούγκε. Ο διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Ελληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανέφερε ο Κλούγκε, ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε πως στην Ελλάδα ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

«Η μεγάλη πλειονότητα ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται μέσω ενός ευρέως προγράμματος εμβολιασμού. Γνωρίζετε πολύ καλά την προστασία που σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Τόνισε ότι βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο όπου ή θα δούμε τρίτο κύμα κορονοϊού ή θα κρατήσουμε τη γραμμή ως εδώ, θα κρατήσουμε τον ιό έως εδώ.

«Αυτό που έχουμε ως βασικό μέσο και όπλο αυτή τη στιγμή είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι εδώ. Επιπλέον πρέπει να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα».
Έκανε εκτενή αναφορά στην σημασία του εμβολιασμού επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός κατανοεί απόλυτα τον εμβολιασμό, εσείς οι Ελληνες γνωρίζετε την προστασία μέσω του εμβολιασμού».

Σημειώσε ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές αλλά ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο. «Δεν είναι ασύνηθες να ανησυχούμε. Το να κάνει κανείς το εμβόλιο θα αλλάξει το παιχνίδι θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» πρόσθεσε.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο εμβολιασμού του Covid-19. Έχει σημειώσει τεράστια προσπάθεια ώστε ο αριθμός εμβολίων θα διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο. Τώρα το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί» είπε αναφερόμενος στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ο ΠΟΥ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Υγείας.

«Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας» είπε κλείνοντας ο Χανς Κλούγκε που ευχήθηκε: «Σας εύχομαι σε όλους σας Έλληνες, Καλά Χριστούγεννα. Το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να δράσουμε υπεύθυνα, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης».

Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια, την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή», είπε κατά την έναρξη της ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας αναφορά στις σημερινές δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Στέλλας Κυριακίδου, που είπε ότι κάθε 17 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει στην Ευρώπη από Covid και επεσήμανε τους κινδύνους ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη στάση που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες ατομικά και αναφέρθηκε στη στάση που θα ακολουθήσει η Πολιτεία για την προστασία των πολιτών.

«Στη Βόρεια Ελλάδα, γίναμε μάρτυρες μίας τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων, που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό. Η εντολή από τον πρωθυπουργό, είναι να κάνουμε ό,τι έιναι ανθρωπίνως δυνατό, για να τους στηρίξουμε», σημείωσε.

"Σας δηλώνω ότι με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια, θα παραδοθούν στην Ελλάδα και μετά την παράδοση την επόμενη ακριβώς μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός" είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας. Όπως είπε θα υπάρχει δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω 2 εκατ. πολίτες κάθε μήνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...