Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλική ρελάνς: Πρόταση για ελληνική συμμετοχή στις Belh@rra

Στο πλαίσιο του προγράμματος των φρεγατών του ελληνικού ναυτικού, η  Naval Group σχεδίασε ένα συμπαγές σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, διατηρώντας αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα συνεργατικά σχήματα με σημαντικές  οικονομικές αποδόσεις για την Ελλάδα.

H task force της  Naval Group έχει εγκατασταθεί  στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2021 για να ενισχύσει τη σε βάθος  διερεύνηση και τον εντοπισμό των δυνατοτήτων της ελληνικής βιομηχανίας, όπως και να προετοιμάσει τη συμμετοχή των βιομηχανικών εταίρων στο πρόγραμμα των φρεγατών. 

Η αποστολή της είναι πολύ ξεκάθαρη: να προσδιορίσει – ως μέρος της παγκόσμιας προσέγγισης της Naval Group – όλες τις τοπικές εταιρείες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εγχώρια κατασκευή των φρεγατών FDI HN, να εκσυγχρονίσoυν τις φρεγάτες κλάσης Hydra, να διασφαλίσουν τη μελλοντική υποστήριξή τους  καθώς και να συμμετέχουν και σε άλλα διεθνή ναυτικά προγράμματα με τη Naval Group, πέραν του προγράμματος των ελληνικών φρεγατών.

Η ειδική αυτή ομάδα έχει ήδη εντοπίσει περισσότερες από 100 εταιρείες, ενώ έχουν υπάρξει επαφές και  ανταλλαγές με περισσότερες από 70, συμπεριλαμβανομένων των Metka, Akmon, Stelma, Miltech, Prisma, Thales Hellas, Space Hellas Terra Spatium, Hydrus Engineering.

Μετά τις “R&D Partners’ Days” που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και το Ηράκλειο τον Ιούνιο, οι ειδικοί της Naval Group είχαν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με περισσότερες από 40 εταιρείες στην έκθεση DEFEA τον περασμένο Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Naval Group έχει ήδη αποστείλει  περισσότερα από 30 αιτήματα για πληροφορίες πριν από το καλοκαίρι και, ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα, οι ειδικοί του ομίλου θα συναντηθούν με αρκετές εταιρείες για να συζητήσουν τα αιτήματα πάνω στα θέματα αυτά και να προετοιμαστούν για τα επόμενα βήματα. Η  task force θα συναντηθεί επίσης με νέους πιθανούς εταίρους για τη διεύρυνση της ελληνικής αλυσίδας εφοδιασμού ώστε να μπορέσει να αποτελέσει μέρος του προγράμματος των φρεγατών.

Ο στόχος της Naval Group είναι να αναπτύξει περαιτέρω το τοπικό της αποτύπωμα, μέσω συνεργασιών με βιομηχανικούς, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς εταίρους.

Εκτός του προγράμματος των φρεγατών, η Naval Group επιδιώκει να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μελλοντικών δυνατοτήτων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού μέσω έργων R&D σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα σε τεχνολογίες αιχμής, όπως παραγωγή προσθέτων, προληπτική συντήρηση, drones και συστήματα ναυτικών αποστολών. 

Οι εταιρείες που θα ενταχθούν στην αλυσίδα εφοδιασμού της Naval Group θα ενημερωθούν  για το πρόγραμμα των φρεγατών αλλά και για άλλα εθνικά ή προγράμματα εξαγωγών του Ομίλου.  

Πανίσχυρες οι Belhara 

 

Όπως όλες οι φρεγάτες της Naval Group, η Belhara θα είναι πλήρως διαλειτουργική, με τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε καθώς θα είναι σε θέση να αναλάβει αποστολές, πολλαπλoύ ρόλου εντός κάθε είδους συμμαχικού στόλου και εντός του στόλου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Belhara μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, στην αποτροπή και την υποβρύχια παρέμβαση, σε ένα σύνθετο πεδίο επιχειρήσεων όπως το Αιγαίο Πέλαγος, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την ικανότητα προβολής που παρέχεται από το ελικόπτερο S70B ή MH60 / R που μεταφέρει.

Η Belhara, έχει επίσης μια νέα ικανότητα εναντίον ασύμμετρων απειλών, χάρη σε μια καινοτόμο ιδέα, οργανωμένη γύρω από μια νέα επιχειρησιακή λογική επικεντρωμένη σε αυτές τις απειλές.

Η φρεγάτα διαθέτει ειδικό χώρο, προσφέροντας μόνιμη οπτοηλεκτρονική όψη 360 μοιρών, ημέρα και νύχτα, επιτρέποντάς της να αντιμετωπίσει κοντινές απειλές, χάρη στην ταχεία και ασφαλή χρήση θανατηφόρων και μη θανατηφόρων συσκευών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει σχεδιαστεί για να είναι εξοπλισμένη, ως περαιτέρω ενίσχυση με πυραύλους Naval Cruise, μια ικανότητα μακρού πλήγματος (Deep Strike), μοναδική στην αγορά που προτείνει η Naval Group.

Οι φυσικές και ψηφιακές υποδομές της Belhara, εγγυώνται ένα εξελικτικό δυναμικό που θα διασφαλίσει ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αναδυόμενες και μελλοντικές απειλές κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου, (UAVs, Cyber, αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι, υπερηχητικοί πύραυλοι, απειλές επιφανείας αλλά και κάτω από τη θάλασσα κ.λπ.).

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ