Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 47χρονη ναυτικό, Παναγιώτα Κονδύλη, στον καταπέλτη πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο οδηγός ζήτησε να περάσει εκτάκτως σήμερα από ανακριτή και όχι την Τρίτη όπως είχε προγραμματιστεί.
Κατά πληροφορίες, ο οδηγός υποστήριξε πως δεν είδε την άτυχη γυναίκα καθώς βρισκόταν σε «νεκρό» οπτικά σημείο και πως δεν υπήρχε κάποιος από το πλοίο στον καταπέλτη για να επιβλέπει την εκφόρτωση.
Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, χωρίς να του επιβάλουν περιοριστικούς όρους.
Ο 44χρονος οδηγός του φορτηγού, με καταγωγή από την Πάτρα, είχε συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας ενώ ο καπετάνιος, ο ύπαρχος και ο υπεύθυνος για τον καταπέλτη του πλοίου κατηγορούνται για έκθεση σε κίνδυνο, βάσει του άρθρου 306 του ποινικού κώδικα.
Η ανακοίνωση του λιμενικού για το δυστύχημα στο λιμάνι της Πάτρας:
«Η Λιμενική Αρχή της Πάτρας ενημερώθηκε για πιθανό θανάσιμο τραυματισμό μίας 47χρονης ημεδαπής ναυτικού, μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρος) ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου σημαίας Ιταλίας, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης ασυνόδευτων φορτηγών (Φ/Γ) οχημάτων στο νέο λιμένα Πατρών. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής που μετέβησαν στο σημείο, εντόπισαν την 47χρονη χωρίς τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες που περισυλλέχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η 47χρονη κατά την έξοδο της από το πλοίο, παρασύρθηκε από το επικαθήμενο ενός Φ/Γ οχήματος, το οποίο εκείνη την ώρα εκφορτωνόταν με όπισθεν κίνηση στον καταπέλτη του πλοίου. Στη συνέχεια, στο σημείο προσήλθε Ιατροδικαστής, όπου διαπίστωσε τον θάνατό της, ενώ ακολούθως παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ¨, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Ο 44χρονος ημεδαπός οδηγός του Φ/Γ οχήματος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, με τη συνοδεία στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ¨, για ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας».

Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού για τον θάνατο της 47χρονης Ναυτικού στην Πάτρα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news