Κοινωνία

Ένταση στον Ιανό: Φοιτητές διέκοψαν εκδήλωση για τα Τέμπη – Παρέμβαση των ΜΑΤ (βίντεο)

Ένταση προκλήθηκε σε εκδήλωση στον Ιανό, με θέμα «Η πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών», όταν ομάδα ατόμων μπήκε στον χώρο για να κάνει διαμαρτυρία.

Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις Κορυφής», είχε προγραμματιστεί να συνομιλήσει ο Γιώργος Καραμπελιάς με τον δικηγόρο Δημήτρη Γαλλή και τον δημοσιογράφο Κώστα Στούπα. Όταν ο Γιώργος Καραμπελιάς ξεκίνησε την ομιλία του, τα σχόλιά του προκάλεσαν άμεση αντίδραση από τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φοιτητές. «Πιστεύω και ελπίζω ότι από τη συζήτηση θα φανεί πως γύρω από το θέμα των Τεμπών διαπράχθηκε τυμβωρυχία», ανέφερε. 

«Αυτό είναι ντροπή», αντέτειναν οι διαμαρτυρόμενοι. Ο Καραμπελιάς αντέδρασε λέγοντας «έξω οι αλήτες» 12 φορές, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, πριν διακοπεί η ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης στο YouTube. 

Στη συνέχεια, κλήθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και, μετά από λίγο, η συζήτηση επαναλήφθηκε, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν τρικάκια κατά την αποχώρησή τους.

«Αυτό που συνέβη σήμερα δείχνει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι προσπαθούν να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη σε αυτή τη χώρα, όπου διάφορες συμμορίες εμποδίζουν τον ελεύθερο λόγο. Αν κάποιος τολμήσει να πάει στο πανεπιστήμιο, θα εκδιωχθεί. Ζούμε σε ένα κράτος που το λυμαίνονται συμμορίες», σχολίασε ο Γιώργος Καραμπελιάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ