Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Ακόμη μια δόση Rafale! Νέο βίντεο με την παραλαβή του πρώτου από τα 18

Υψηλή ευελιξία, μεγάλη ακτίνα δράσης, προηγμένα οπλικά συστήματα, ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης, σιωπηλές αναχαιτίσεις με ηλεκτροοποτικό σύστημα και ζεύξη δεδομένων, είναι μερικά μόνο από τα προηγμένα χαρακτηριστικά των νέων μαχητικών Rafale F-3R που προσδίδουν υπεροχή στην Πολεμική Αεροπορία.

Το Rafale, έχει τόσες προβλέψεις για κατανίκηση εχθρικής αεράμυνας που πραγματικά θεωρείται αρκετά ικανό, να εισβάλει σε απαγορευμένες περιοχές και να καταστρέφει τους στόχους που του έχουν ανατεθεί.

Βίντεο με την παραλαβή του πρώτου από τα δεκαοκτώ (18) συνολικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R που θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), δημοσίευσε η Πολεμική Αεροπορία. Η τελετή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στις εγκαταστάσεις της «Dassault Aviation» στην Αεροπορική Βάση Istres – Le Tubé, της Νότιας Γαλλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=Cz9qyCPQG0ohttps://www.youtube.com/watch?v=SvVaNnF8Zi4&ab_channel=PolemikiAeroporiaHAF

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι, κα Αγλαΐα Μπαλτά, o Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και Διαστήματος της Γαλλίας, General Philippe Lavigne, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, κ. Éric Trappier, εκπρόσωποι των εταιρειών Dassault Aviation, MBDA Missile Systems, Safran Aircraft Engines και Thales France, καθώς επίσης Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό της ΠΑ, το οποίο εκπαιδεύεται στον τύπο του αεροσκάφους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αρχηγός ΓΕΑ, αναφέρθηκε στις προηγμένες τεχνολογικές καινοτομίες και επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους, οι οποίες θα προσφέρουν στρατηγικά αποτελέσματα σε ολόκληρο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων και θα διασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του FIR Αθηνών και έως την Ανατολική Μεσόγειο.

Λίγο πριν παραληφθούν τα πρώτα ελληνικά Rafale κατεγράφησαν οι εντυπώσεις Ελλήνων και Γάλλων χειριστών από το εξελιγμένο αυτό μαχητικό, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο στο Πενταπόσταγμα.

Την ίδια εμπειρία και το δέος που ένιωσε πετώντας με το γαλλικό μαχητικό, περιέγραψε και ο Α/ΓΓΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε χθεσινή του πτήση στους γαλλικούς αιθέρες.

«Πτήση στους αιθέρες με Rafale, Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις! Τα ?r από τις «Ριπές Ανέμου» θα τα νιώσουμε σύντομα & στους ουρανούς με την ΠΑ & τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα & αποστολή την διασφάλιση Ειρήνης και Σταθερότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

H απόκτηση των γαλλικών Rafale έχει προκαλέσει κυριολεκτικά πονοκέφαλο στην Τουρκία, η οποία παραδέχεται μέσω του τύπου της, τις τεράστιες πλέον δυνατότητες των νέων ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία μέσω των υπερσύγχρονων ραντάρ τους, έχουν την δυνατότητα κυριαρχίας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.    

“Τα ελληνικά Rafale F3R επηρεάζονται ελάχιστα από τουρκική ηλεκτρονική επίθεση, χάρη στο ραντάρ «Active Electronic Scanning Array» (AESA) RBE2, και η παρουσία τους στην Ελλάδα πιέζει αφόρητα την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, αφού η πιθανότητα αγοράς του Rafale από την Τουρκία θεωρείται πολύ χαμηλή λόγω των τεταμένων σχέσεων με τη Γαλλία, και των αμοιβαίων αυξανόμενων εντάσεων με το Παρίσι”, αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Άγκυρα.

Πώς αλλάζουν όλα αυτά την ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία; 

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγοούμενο άρθρο μας, η ισορροπία ισχύος συνήθως δεν μεταβάλλεται δραματικά, μόνο και μόνο με την προμήθεια ενός κυρίου υλικού, όσες δυνατότητες και αν αυτό έχει. Είναι όμως αλήθεια, ότι η Πολεμική Αεροπορία εξοπλισμένη με RAFALE & F16 BLOCK 70/VIPER σε συνδυασμό με τα ανάλογα οπλικά συστήματα, θα έχει αποκτήσει σημαντικές ικανότητες έναντι μιας τουρκικής δύναμης έστω και με διπλάσιο αριθμό F-16 έστω αναβαθμισμένων σε block 50+. Η χρήση του METEOR, θα δώσει το πλεονέκτημα της προσβολής των τουρκικών αεροσκαφών, από μεγαλύτερη απόσταση ενώ τα ελληνικά αεροσκάφη δεν θα έχουν μπει στην ακτίνα των τουρκικών AMRAAM.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...