Ήρθε η ώρα για να δούμε τον “ φτερωτό αδελφός” της “Σάρισας”, που έχει το όνομα του “Άρη”, παίρνοντας το όνομά του από τον αρχαίο Έλληνα Θεό του πολέμου.
Πρόκειται για μια νέα σειρά drones που μπορούν να διαμορφωθούν ως drone κατηγορίας Α3 σύμφωνα με την ταξινόμηση της EASA.
Το Ares μπορεί να διαμορφωθεί σε επίπεδο Quad ή Octo-Quad χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους κινητήρων που οδηγούν σε διαφορετικές εξόδους ισχύος.
Το νέο drone έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί εκ των υστέρων σε διαφορετικούς κινητήρες ακόμη και ως υπηρεσία μετά την πώληση.
Η ουσία είναι ότι θα είναι και αυτό εξοπλισμένο με ρουκέτες 2.75, ενώ ταιριάζει μια ολόκληρη γκάμα όπλων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας SAS Technology, τον μήνα που διανύουμε ετοιμάζονται βολές με τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της εταιρείας αντιαρματικών πυραύλων .
SARISA SRS-1A
Το πρώτο το Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) ήταν η SARISA SRS-1A της ελληνικής SAS Technology.
Η ικανότητα εξασφαλίζεται από το είδος του τυπικού φορτίου οπλισμού, που στην έκθεση ήταν δύο τυπικές ρουκέτες HYDRA 2,75 ιντσών βεληνεκούς 6-8 χλμ.
Το SARISA SRS-1A είναι το ιδανικό οργανικό εναέριο μέσο αεροπορικής υποστηρίξεως για επίλεκτες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων.
Το όχημα, το SARISA SRS-1A μπορεί να ξεφορτωθεί σε ελάχιστο χρόνο να απογειωθεί υπό τον πλήρη έλεγχο μέσω του κινητού σταθμού οπλισμού ΜPGS-S3.1 και φτάσει στο σημείο του στόχους για ρίξει τους πυραύλους του, προσβάλλοντας τον εχθρό από ικανή απόσταση ασφαλείας.
Οι δύο ρουκέτες 2,75 ιντσών, επιτρέπουν την πρόκληση καταστροφής δύο θωρακισμένων στόχων, ενώ ήδη θα έχουμε την δυνατότητα βολής ρουκετών 2,75 ιντσών κατευθύνσεως λέιζερ, με την κατάδειξη του στόχου με συσκευή λέιζερ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρόνος πτήσης του ελληνικού UAV, εξαρτάται από το ωφέλιμο φορτίο και τις συνθήκες της αποστολής. Σε κάθε περίπτωση, η SARISA προσφέρει συνεχή πτήση 20 λεπτών μεταφέροντας μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 25 κιλών.
Τα μίνι drones αντιπροσωπεύουν έναν νέο τύπο απειλής, που απαιτεί νέες λύσεις. Πέρα από οποιαδήποτε συμβατικά οπλικά συστήματα. Σε πρόσφατα περιστατικά, μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη υποχρέωσαν σε διακοπή εκδηλώσεις υψηλού προφίλ, ενώ πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί να πετούν πάνω από προστατευμένες τοποθεσίες.
Η Spirit Αεροναυπηγικά Συστήματα ΑΕ (SAS Τechnology, www.sas-tech.gr) είναι μια Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας. Ιδρύθηκε το 2020 σαν συνέχεια μιας προσπάθειας εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των μη επανδρωμένων συστημάτων που ξεκίνησε το 2015.
Η εταιρεία ειδικεύεται στην σχεδίαση και κατασκευή μη επανδρωμένων συστημάτων όλων των τύπων. Οι τεχνικές εγκαταστάσεις της SAS Τechnology βρίσκονται στην Λεωφόρο Λαυρίου 196 στα Γλυκά Νερά και περιλαμβάνουν εργαστήρια ανάπτυξης σχεδίασης, γραμμή παραγωγής, χώρους έκθεσης προϊόντων και χώρους εκπαίδευσης.