Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Το δεύτερο ελληνικό “σύνθετο” drone ΑΡΧΥΤΑΣ θα πρέπει να είναι UCAV εξοπλισμένο με πυραύλους και άλλα όπλα

Αξιοποιώντας τη συνεπή πορεία εργασιών και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα «Αρχύτας» για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη χρηματοδότηση του σχεδιασμού και δεύτερου, πιο σύνθετου μη-επανδρωμένου αεροχήματος (drone).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο αυτό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και τέσσερα Πανεπιστήμια της χώρας – το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών,προχωρούν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του νέου αεροχήματος, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο τουρκικός στόλος μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων και το παιχνίδι σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο  

Είναι γνωστό ότι ενώ οι Τούρκοι κατασκευάζουν πυρετωδώς μεγάλο στόλο UCAV, ο οποίος θα διαδραματίσει καίριο ρόλο σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων, ( βλέπε Ουκρανία), εμείς προς το παρόν δεν σχεδιάζουμε να εξοπλίσουμε με πυραύλους το αρχικό UAV ΑΡΧΥΤΑ.

Ελπίζουμε αυτό να λάβει χώρα με το νέο “ σύνθετο” ελληνικό drone, το οποίο θα πρέπει να είναι μια εναέρια επιθετική πλατφόρμα, που θα δύναται να εξοπλιστεί με μικρούς πυραύλους, πολυβόλο, ακόμα και με το διαφημιζόμενο “ελληνικό όπλο laser”.

Έτσι θα μετατραπεί σε τακτικό αεροπορικό οπλικό σύστημα, το οποίο θα είναι ικανό να ανταπεξέρχεται σε αποστολές μάχης σε περίπτωση επιχειρήσεων, αλλά και σε αποστολές επιτήρησης των ελληνικών εξεδρών άντλησης υδρογονανθράκων Νοτίως της Κρήτης, σύμφωνα με την διεθνή τακτική.

Χώρες όπως η Νορβηγία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτο αναπτύσσουν ήδη ειδικές στρατιωτικές μονάδες, με αποκλειστική αποστολή την φύλαξη των εξεδρών άντλησης υδρογονανθράκων, σε αέρα, επιφάνεια της θάλασσα, και κάτω από αυτήν, και τα οπλισμένα drone είναι το κύριο όπλο τους.    

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΑΒ ΑΕ ήδη προχωράει στην ανάπτυξη σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τρία Ελληνικά Πανεπιστήμια την ανάπτυξη του UAV «ΑΡΧΥΤΑΣ» ενώ προχωρά στην αξιοποίηση της εμπειρίας από τα συστήματα TALOS και ΑΚΡΙΤΑΣ και προώθηση αντίστοιχων συστημάτων στην Ελληνική Αστυνομία.

Στην αξιοποίηση των πλαισίων συνεργασίας European Defense Industrial DevelopmentProgram (EDIDP) του European Defense Fund (EDF). Ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί συνάντηση με την ΓΔΑΕΕ με στόχο την απευθείας ανάληψη αναπτυξιακού και κατασκευαστικού έργου στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου.

Η ΕΑΒ ΑΕ είναι ήδη σε σχετική επικοινωνία με τις τρεις Γαλλικές  εταιρίες THALES, NAVAL GROUP, MBDA.
Συμμετοχή σε νέα διακρατικά αναπτυξιακά/παραγωγικά προγράμματα, τα οποίαπροϋποθέτουν Εθνική συμμετοχή και λήψη αποφάσεων σε επίπεδο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ:

FCAS UCAV-Future Air Combat System - Unmanned Combat Vehicle.

MALE UAV- Medium Altitude Long Endurance - Unmanned Air Vehicle.

Ο ελληνικός στρατός έχει ανάγκη από UCAV όλων των τύπων και των κατηγοριών, για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά σχέδια, τα οποία μεταλλάσσονται δυστυχώς σιγά-σιγά σε ανοικτή πρόκληση.  

Το ελληνικό Πεντάγωνο εδώ και αρκετό καιρό έχει βάλει στο μικροσκόπιο του αυτή τη νέα μορφή «πολέμου» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλύει τις δυνατότητες των Τούρκων και εξετάζει πάντα τρόπους αντιμετώπισής τους, και αυτό έχει τεράστια σημασία για το επόμενο διάστημα στο οποίο θα "τρέξουμε κατοστάρι" έτσι και αλλιώς.

Παίρνουν μπροστά λοιπόν τα μυαλά και ιδέες στην ελληνική επικράτεια, από λαμπρούς Έλληνες επιστήμονες, τους οποίους  ενεργοποιούμε για να δημιουργήσουμε το όπλο που θα μας δώσει με πολύ μικρό σχετικά κόστος τεράστια αποτελέσματα σε στεριά και θάλασσα, όποιος και να είναι ο εχθρός μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...