Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ασκήσεις τουρκικών F-16 με καταριανά Rafale

Οι Τούρκοι στράφηκαν προς τους συμμάχους τους Καταριανούς, οι οποίοι διαθέτουν Rafale, για να κάνουν κοινές ασκήσεις τουρκικών F-16 με τα γαλλικά μαχητικά, ώστε να μάθουν τις δυνατότητες και την συμπεριφορά τους.

Οι πιλότοι των τουρκικών F-16 έχοντας ήδη εμπειρία από το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων πιλότων, τρέμουν στην ιδέα τι θα συναντήσουν στο Αιγαίο. 

https://www.youtube.com/watch?v=dH8z2uTR93k


 
Έτσι λοιπόν, εδώ και λίγες ώρες, λαμβάνει χώρα η άσκηση Anatolian Eagle2021. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η άσκηση έρχεται μετά την άσκηση "Θαλασσόλυκος 2021" σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καθώς και την άσκηση “Anatolian Anchor” που είχε ελάχιστες διεθνείς συμμετοχές.

Αυτήν την φορά η η AnatolianEagle2021 θα διεξαχθεί χώρις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και αυτό έχει την σημασία του. Στην άσκηση, εκτός από την Τουρκία, συμμετέχουν το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και το Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι όμως την άσκηση αυτή την πραγματοποιούν για έναν και μόνο λόγο. Ήταν θέμα χρόνου τα Rafale του Κατάρ να βρεθούν σε τουρκική άσκηση και το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας ξενίζει. Δεν είναι μόνο τα 18 Rafale που έχει παραγγείλει η ΠΑ, είναι και τα αιγυπτιακά. Φυσικά και οι Τούρκοι θέλουν δουν τα αεροσκάφη και τις δυνατότητές τους από κοντά. 

Έτσι λοιπόν, τουρκικά F-16 και Rafale, συμμετείχαν πριν λίγο σε εικονικές αερομαχίες, με σκοπό η ΤΗΚ να δει από κοντά τις δυνατότητες των μαχητικών που θα αποκτήσει η Ελλάδα. 

https://www.youtube.com/watch?v=gwTxwnHlgMg


 
Τουρκία και Κατάρ, συνδέονται πολύ στενά μεταξύ τους και η Ντόχα έχει χρηματοδοτήσει πάρα πολλές από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Μεσοποταμία, στη Λιβύη αλλά και την εκπαίδευση του σομαλικού στρατού στην προβληματική χώρα του αφρικανικού κέρατος. Και οι δύο χώρες διατηρούν πάρα πολύ στενές σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. 

Μεταξύ των δύο κρατών υφίσταται κοινή διακλαδική στρατιωτική διοίκηση ενώ η τουρκική βάση ενεργοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 με την ονομασία «Ταρέκ Μπιν Ζιγιάντ» με αρχικό προσωπικό 400 ατόμων από μονάδα πυροβολικού, ειδικές δυνάμεις, μηχανοκίνητο πεζικό καθώς και μία μικτή διακλαδική μονάδα. Η βάση έχει επεκταθεί πολύ και μπορεί να φιλοξενήσει 4.500 άτομα, ενώ τώρα σταθμεύουν και drones.  

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1406565649493659648

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ