Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Δημοσίευμα Αζερμπαϊτζάν: Η ρεβανσιστική Ελλάδα συνάπτει συμμαχίες με ανέντιμα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή

Αυτή τη φορά η Αίγυπτος και η Ελλάδα προσπαθούν να αναστήσουν το καμένο χαρτί της Βεγγάζης τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, γράφει αζέρικο δημοσίευμα, και όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

 

Ενδιαφέρον για τον εκλιπόντα εμφανίστηκε μετά τη δήλωση μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη.

 Η Άγκυρα και η νόμιμη κυβέρνηση της μεταεπαναστατικής Λιβύης συμφώνησαν να διεξάγουν έρευνες και στη συνέχεια από κοινού παραγωγή πόρων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Παραδόξως η ΕΕ υποστήριξε Ελλάδα και Αίγυπτο»

Το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης έχει προκαλέσει θύελλα στην περιοχή, βάζοντας δύο εταίρους του ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, σε μια συνεχιζόμενη γεωπολιτική μάχη για τους ενεργειακούς πόρους στη Μεσόγειο. 

Αμέσως μετά την υπογραφή της διακήρυξης, Ελλάδα και Αίγυπτος δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τη συμφωνία, αφού παραπέμπουν το ανατολικό τμήμα της θάλασσας στη ζώνη των δικών τους οικονομικών συμφερόντων. 

Παραδόξως, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της στη δικτατορία ενός άλλου δεσποτικού στρατηγού - του Αφέντη της Αιγύπτου Αλ-Σίσι και της ρεβανσιστικής Ελλάδας. 

Τα οικονομικά συμφέροντα και οι αξίες των υδρογονανθράκων επικράτησαν για άλλη μια φορά έναντι της συνείδησης, της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού. 

Αλλά πως;

 Άλλωστε, μιλάμε για μια χρήσιμη δικτατορία που συνέτριψε τη δημοκρατία που ονομάζονταν Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

 Κατά την άποψη της Δύσης, οι δικτατορίες χωρίζονται σε χρήσιμες και επιβλαβείς.

 Εκτός, η χρήσιμη δικτατορία του αιγυπτιακού φαραώ στάθηκε υπέρ ενός καλού στόχου - της ανάπτυξης ανεξάντλητων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η ιερή υπόθεση είναι η αναδιανομή του εισοδήματος και η επανασχεδίαση του ενεργειακού χάρτη του κόσμου!

«Η κληρονόμος της δικτατορίας των συνταγματαρχών συνάπτει συμμαχίες με ανέντιμα καθεστώτα»

Η κληρονόμος της μοχθηρής υπόθεσης της δικτατορίας των μαύρων συνταγματαρχών, η ανθισμένη δημοκρατική Ελλάδα, στον αγώνα για σφαίρες επιρροής, είναι έτοιμη να συνάψει συμμαχία με ανέντιμα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή. 

Αυτό δήλωσε ανοιχτά τις προάλλες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο. Ο Ν. Δένδιας κήρυξε «παράνομη» τη συμφωνία που συνήψε η Τουρκία και κάλεσε την Αίγυπτο να αγωνιστεί κατά της διευρυνόμενης «τουρκικής επιρροής».

Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών, Αμπάς Καμέλ, πήγε στη Βεγγάζη για να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χάφταρ. 

Ο Κάμελ συνοδεύεται από αντιπροσωπευτική αποστολή. Και προφανώς, οι Αιγύπτιοι, νιώθοντας έναν νέο άνεμο να σηκώνεται από τις Βρυξέλλες και την Ελλάδα, σκέφτηκαν την αναζωογόνηση του σχεδίου για την εισβολή στη Λιβύη. 

Αυτό που δήλωσε πολύ σοβαρά το Κάιρο πριν από δύο χρόνια, συγκεντρώνοντας στρατεύματα στα σύνορα με τη Λιβύη ...

Ένας νέος σκληρός αγώνας για τους υδρογονάνθρακες ξεκινά (από το δημοσίευμα)

 

Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, η Τουρκία υποστηρίζει σθεναρά την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και κατέβαλε όλες τις προσπάθειές της για να προστατεύσει την Τρίπολη από τις καταπατήσεις ενός ξένου συνασπισμού που κατηγόρησε τον Χάφταρ και τους Αφρικανούς πειρατές με την ιδέα της «απελευθέρωσης της λιβυκής πρωτεύουσας» πριν από δύο χρόνια.

 Εκείνη την εποχή, η Ρωσία υποστήριξε επίσης τον Χάφταρ. Και είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα συμπεριφερθεί η Μόσχα τώρα εν μέσω της «ουκρανικής εκστρατείας», όταν το Κρεμλίνο ενδιαφέρεται ζωτικά για τουλάχιστον την ουδετερότητα του Ερντογάν στο περιβόητο «ουκρανικό ζήτημα». 

Το 2019, οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σταμάτησαν τον πειρατικό στρατό του Χάφταρ και τον ανάγκασαν να επιστρέψει στη Βεγγάζη. 

Φάνηκε ότι η Άγκυρα έδωσε ένα καλό μάθημα στον ξένο συνασπισμό, ο οποίος επανέφερε στη ζωή τον στρατάρχη πολλαπλής χρήσης…

Ωστόσο, φαίνεται ότι ένα νέο παιχνίδι ξεκινά στην περιοχή

Άλλωστε, ο αγώνας για τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου συνέπεσε με έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας για νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. 

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης του 1923, η οποία ρύθμιζε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

 Η Ελλάδα, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργεί μια κούρσα εξοπλισμών στα νησιά. Μια συναρπαστική νέα γεωπολιτική μάχη ξεκινά...

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

syria
Μέση Ανατολή 0

Σκληρές Εικόνες! Ξεκίνησε γενοκτονία των Αλαουιτών και των Χριστιανών από τους τζιχαντιστές στη Συρία-Τους αποκεφαλίζουν δημόσια στην Ταρτούς

Χαοτική η κατάσταση στην Συρία, όπου οι τζιχαντιστές της HTS ξεκίνησαν να κυνηγούν και να σκοτώνουν έναν-έναν τους...