Περιβάλλον

Τάνκερ υπό ελληνική σημαία «ύποπτο» για πετρελαιοκηλίδα στη Βραζιλία


Τάνκερ υπό ελληνική σημαία είναι πιθανό να ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της βορειοανατολικής Βραζιλίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σε ένα δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία εκτιμάται ότι οφείλεται η πετρελαιοκηλίδα που σημειώθηκε στις ακτές της βορειοανατολικής Βραζιλίας και έχει μήκος μεγαλύτερο των 2.000 χιλιομέτρων.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας ενώ ανέφερε πως το πετρέλαιο στις ακτές προερχόταν από τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομοσπονδιακή αστυνομία έκανε γνωστό πως έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας για μια ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η αστυνομία σημειώνει επίσης πως ερευνάται υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο που φέρεται να ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα.

Η πετρελαιοκηλίδα σημειώθηκε περίπου 700 χλμ. από τις ακτές ανάμεσα στις 28 και 29 Ιουλίου και ενώ το τάνκερ είχε κάνει στάση στη Βενεζουέλα.

Στην ίδια ανακοίνωσή η ομοσπονδιακή αστυνομία επισημαίνει πως εκτελεί εντάλματα έρευνας σε διευθύνσεις που συνδέονται με ελληνικής εθνικότητας εταιρεία.

Ακόμη οι αρχές της Βραζιλίας φέρονται να έχουν ζητήσει συνεργασία από διεθνείς αρχές μεταξύ των οποίων και η Ιντερπόλ.

«Το υπό ελληνική σημαία σκάφος ελλιμενίσθηκε στις 15 Ιουλίου στη Βενεζουέλα, παρέμεινε για τρεις ημέρες και απέπλευσε για τη Σιγκαπούρη μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού, σταματώντας μόνο στη Νότια Αφρική. Η πετρελαιοκηλίδα, την οποία ερευνάμε, φέρεται ότι σημειώθηκε στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας ανέφερε πως το τάνκερ μετέφερε πετρέλαιο που είχε φορτωθεί από το Σαν Χοσέ της Βενεζουέλας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...