Armed Conflicts
Updated at:

Θα κλιμακωθεί η κατάσταση! Το Ιράν απειλεί να εμπλακεί εάν το Ισραήλ συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα

Το Ιράν απειλεί με «επέκταση των πολεμικών μετώπων» εάν ο πόλεμος στη Γάζα δεν σταματήσει, λέει ο υπουργός Εξωτερικών του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.

CONTINUE READING

«Το Ιράν δεν μπορεί και δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθεί αυτή την κατάσταση αμέτοχο», προσθέτει ο κορυφαίος διπλωμάτης, σημειώνοντας ότι κάθε ώρα αυξάνεται η πιθανότητα ενός νέου πολεμικού μετώπου, σε σχέση με τις αυξανόμενες επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους από την τρομοκρατική ομάδα Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν. στον Λίβανο.

CONTINUE READING

Ο Αμιραμπντολαχιάν έκανε τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κατάρ, όπου συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους του Κατάρ και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού τρομοκρατικού κινήματος Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, σύμφωνα με δημοσίευμα σε κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Το Κατάρ έχει κατηγορηθεί από πολλούς ότι είναι χορηγός της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA του καθεστώτος αναφέρει επίσης ότι το Ιράν διαπραγματεύεται με χώρες της περιοχής για να στείλει «ανακούφιση» στη Γάζα και να ανοίξει ένα νοσοκομείο πεδίου στην Αίγυπτο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκφώνησε ομιλία στην Κνεσέτ καλώντας τον κόσμο να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς και προειδοποίησε αυστηρά τη Χεζμπολάχ και το Ιράν: «Μην μας δικάζετε, θα πληγωθείτε σοβαρά».

Το Ιράν παίρνει επιθετική θέση κατά του Ισραήλ

Στο πλαίσιο της πιθανότητας ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ να επεκταθεί σε πρόσθετα μέτωπα, στις 13 Οκτωβρίου 2023 ένας αξιωματούχος της Χαμάς είπε στη λιβανέζικη εφημερίδα Al-Jumhuriya ότι την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ έστειλαν μια ομάδα μάχη στην Μέση Ανατολή, το Ιράν είχε μεταφέρει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε «πολλές τοποθεσίες» με σκοπό να στοχεύσει το Ισραήλ εάν αυτό απαιτηθεί.

Ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πού βρίσκονται τώρα οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι η επικείμενη ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας θα οδηγήσει σε κλιμάκωση του πολέμου, με συμμετοχή της Χεζμπολάχ σε αυτόν.

Επιβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ ήταν σε επιφυλακή και ότι η ελίτ μονάδα της οργάνωσης με την ονομασία “Ραντβάν” είναι έτοιμη να εισβάλει σε ισραηλινές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ μόλις ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δώσει τη διαταγή.

Η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) ανακοίνωσε ότι το Αρχηγείο τους στο Νότιο Λίβανο χτυπήθηκε από άγνωστο πύραυλο νωρίτερα σήμερα, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν θύματα.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR