Armed Conflicts
Updated at:

Κάνει πίσω η Χαμάς; Το Ιράν ανακοίνωσε πως είναι πρόθυμη να απελευθερώσει ομήρους εάν το Ισραήλ τερματίσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν αναφέρει ότι η Χαμάς είναι δυνητικά έτοιμη να απελευθερώσει τους σχεδόν 200 ομήρους που κρατά, εάν το Ισραήλ σταματήσει την εκστρατεία των αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας. Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ότι έκανε μια τέτοια προσφορά.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη. Το Ιράν είναι ο κύριος χορηγός της Χαμάς στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ.

CONTINUE READING

Αξιωματούχοι της Χαμάς «δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να απελευθερώσουν τους πολίτες και τους αμάχους που κρατούνται από τις ομάδες αντίστασης, αλλά το θέμα τους ήταν ότι τέτοια μέτρα απαιτούν προετοιμασίες που είναι αδύνατες να γίνουν υπό τον καθημερινό βομβαρδισμό από τον Ισραηλινό στρατό εναντίον των διαφόρων περιοχών της Γάζας». 

Η Χαμάς έχει πει ότι θα ανταλλάξει τους αιχμαλώτους με χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ με το είδος των αμφίδρομων συμφωνιών ανταλλαγής που έχουν συναφθεί στο παρελθόν.

«Ακούσαμε από την αντίσταση ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν να αντιστέκονται», είπε ο Καναάνι, αναφερόμενος στη Χαμάς. «Είπαν ότι η αντίσταση έχει τη στρατιωτική ικανότητα να συνεχίσει να αντιστέκεται στο πεδίο της μάχης για μεγάλο χρονικό διάστημα».

 

Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας οδήγησαν στην ανακάλυψη 20 εκτοξευτών ρουκετών κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Ο στρατός αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τέσσερις από τους εκτοξευτές που ανακαλύφθηκαν είχαν ρουκέτες μέσα τους και ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν στο Ισραήλ.

Ο στρατός λέει ότι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εργάζονται για την αποσυναρμολόγηση των εκτοξευτών, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν κοντά στο χωριό Qlaileh, νότια της πόλης του λιμανιού της Τύρου.

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή λόγω του πολέμου στη Γάζα - μερικές από παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες και άλλες από τη Χεζμπολάχ.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις πραγματοποίησαν δεκάδες πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν αρχηγεία της Χαμάς, θέσεις εκτόξευσης όλμων και έναν αριθμό τρομοκρατών σε στρατιωτικό συγκρότημα, σύμφωνα με το IDF.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι έπληξε επίσης το κέντρο διοίκησης του Αλί Καντί, ενός διοικητή των κομάντο της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα πριν από δύο ημέρες.

Το IDF δημοσιεύει επίσης πλάνα από αρκετές ολονύκτια χτυπήματα στη Λωρίδα.

Νέα πλάνα δείχνουν δεκάδες τρομοκράτες της Χαμάς να εισέρχονται στο Κιμπούτζ Μπεέρι

Νέα πλάνα δείχνουν την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Kibbutz Be'eri στις 7 Οκτωβρίου, καθώς και δεκάδες Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας να ενώνονται με τους τρομοκράτες και να λεηλατούν την κοινότητα.

Βίντεο που δημοσιεύθηκαν από την ομάδα South First Responders στο Telegram δείχνουν περισσότερα από 10 φορτηγά που μετέφεραν τρομοκράτες της Χαμάς να εισέρχονται στην κοινότητα.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει δεκάδες Παλαιστίνιους να φτάνουν, άλλοι με αυτοκίνητο και άλλοι με ποδήλατα, και να μπαίνουν στο κιμπούτς. Μερικοί από τους Παλαιστίνιους φαίνονται οπλισμένοι.

Σε άλλα κλιπ, οι Παλαιστίνιοι φαίνονται να κλέβουν αγροτικό εξοπλισμό, μοτοσικλέτες και τηλεοράσεις.

Περισσότεροι από 100 Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες στην κοινότητα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR