Armed Conflicts
Updated at:

Η αποτυχία της Ουκρανικής επίθεσης στην κατεύθυνση Ζαπορίζιε-Μελιτόπολη σηματοδοτεί την έναρξη Μεγάλης Ρωσικής επίθεσης

Οι χερσαίες επιχειρήσεις  στην Ουκρανία συνεχίζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα, με τα στρατεύματα του Ζελένσκι να συνεχίζουν την επίθεσή τους νότια του Μπαχμούτ πετυχαίνοντας νίκες κοντά σε Klischiyivka, Otradovka, Shumy.

CONTINUE READING

Συνεχίζεται με επιτυχία η Ουκρανική επίθεση νότια του Μπαχμούτ

Σχετικό με τα παραπάνω άρθρο Διεθνούς ΜΜΕ, αναφέρεται στις Ουκρανικές επιτυχίες σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Illia Yevlash, επισημαίνοντας:

"Μιλώντας στον Εθνικό Τηλεμαραθώνιο, ο Illia Yevlash είπε: «Εκεί οι υπερασπιστές μας συνεχίζουν την επίθεσή τους και απομακρύνουν τους κατακτητές από τα εδάφη μας, εδραιώνοντας τις θέσεις τους.

Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει την ιδέα του να ανακαταλάβει τις χαμένες θέσεις κοντά στο Klischiyivka και Andriyivka, εξαπολύοντας συνεχώς επιθέσεις και πυρά κατά θέσεών μας. Κρατάμε την άμυνα, κρατάμε τα σύνορά μας με ασφάλεια και συνεχίζουμε να προκαλούμε απώλειες στον εχθρό με πυρά ».

Η 22η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενεργεί στα περίχωρα του Klishchiivka καταστρέφοντας Ρωσικές Δυνάμεις   με πυρά όλμων.

Επισημαίνεται ότι  μόνο την τελευταία ημέρα, ο εχθρός πραγματοποίησε  544 βολές  από διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων βαρέως πυροβολικού και αρμάτων μάχης, στις θέσεις των Ουκρανών υπερασπιστών.

Υπήρξαν επτά στρατιωτικές συγκρούσεις, ενώ ο  εχθρός χρησιμοποίησε την  αεροπορία και την αεροπορία στρατού του  τέσσερις φορές.

Όπως πρόσθεσε ο Illia Yevlash, τα στρατεύματα της Ουκρανίας «κατάφεραν να εξολοθρεύσουν 115 κατακτητές προς αυτή την κατεύθυνση και τρεις παραδόθηκαν».

Η 56η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε δράση

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Eastern Grouping, οι ουκρανικές μονάδες πυροβολικού  που εργάζονται σε στενή συνεργασία με τις  UAV δείχνουν υψηλή αποτελεσματικότητα στην καταστροφή των ρωσικών συστημάτων πυροβολικού.

«Έτσι, καταφέραμε να καταστρέψουμε τέσσερα οπλικά συστήματα Msta-B και ένα Msta-C, ένα Peony 203 mm, δύο αυτοκινούμενα Giatcint και, επιπλέον, οκτώ πυροβόλα D-30, καθώς και δύο αντιαρματικά πυροβόλα MT- 12 .

Έτσι το εχθρικό πυροβολικό δέχθηκε  ένα αρκετά ισχυρό χτύπημα  προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης καταστράφηκαν τρία οχήματα Γενικής χρήσεως, δύο αποθήκες πυρομαχικών και ένα σύστημα  ηλεκτρονικού πολέμου.Συνεχίζουμε συνεχώς να εντοπίζουμε θέσεις διοίκησης του εχθρού, σημεία ελέγχου τους με drones , τα οποία και πλήττουμε», σημείωσε ο Illia Yevlash."

Ουκρανική αποτυχία στην κατεύθυνση της Zaporozhye

"Στην κατεύθυνση Zaporozhye, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παραδίδονται  κατά  δεκάδες", αναφέρει Ρωσικό ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

"Η κατάσταση στο μέτωπο στις περιοχές των οικισμών Rabotino και Pyatikhatki, που βρίσκονται στην κατεύθυνση Zaporozhye, συνεχίζει να παραμένει τεταμένη. Οι τελευταίες προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) να σπάσουν τις άμυνες έληξαν ανεπιτυχώς. Ως αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς επίθεσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρασχέθηκαν, ο εχθρός έχει ήδη χάσει χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες.

Πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί, έχοντας επίγνωση της ανισορροπίας δυνάμεων και ίσως απογοητευμένοι από τον εξοπλισμό που τους  παρέχουν οι δυτικές χώρες, κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα  και παραδίδονται στο ρωσικό στρατό.

Αυτή η εξέλιξη των γεγονότων μπορεί να αποδωθεί σε  έναν αριθμό παραγόντων. Ίσως το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό έχει χάσει την πίστη του στην επιτυχία των επιχειρήσεων του ή υπολογίζει σε μια πιο ανθρώπινη στάση από τη ρωσική πλευρά. Είναι επίσης πιθανό στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των όπλων και του εξοπλισμού που έλαβαν από τους δυτικούς συμμάχους.

Αυτή η δυναμική θα μπορούσε να γίνει ένα σοβαρό μήνυμα προς την ηγεσία της Ουκρανίας και τους δυτικούς εταίρους της σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης της στρατηγικής και της τακτικής του πολέμου.

Με τη σειρά τους, οι ειδικοί σημειώνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της σύγκρουσης, καθώς η παράδοση μεγάλων ομάδων στρατιωτικού προσωπικού υποδηλώνει την απουσία περαιτέρω προοπτικών για επιθέσεις.​ "

Η Λιθουανία μεταφέρει ραντάρ στην Ουκρανία για την προστασία των χωρικών υδάτων της

Το Λιθουανικό Ναυτικό παρέδωσε εξοπλισμό  ραντάρ στο Ουκρανικό Ναυτικό σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Λιθουανίας.

Στο Λιθουανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δήλωσαν ότι ο εξοπλισμός στάλθηκε σύμφωνα με αιτήματα του Ουκρανικού Ναυτικού.

«Για την Ουκρανία, η οποία καταστρέφεται από τον πόλεμο της Ρωσίας, αυτός ο εξοπλισμός ραντάρ θα έχει μεγάλη σημασία τόσο για την προστασία των χωρικών της υδάτων όσο και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Arvydas Anusauskas.

Το υπουργείο είπε ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει το κόστος και την ποσότητα του εξοπλισμού που θα μεταφερθεί.

Η Λιθουανία έχει σχηματίσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2024 έως 2026.

Εκτός από τις τακτικές προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού, η Λιθουανία εκπαιδεύει ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό, παρέχει στους Ουκρανούς θεραπεία και αποκατάσταση, προετοιμάζει διαβουλεύσεις με ειδικούς και χορηγεί κεφάλαια σε διεθνή κονδύλια για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Λιθουανοί συγκέντρωσαν 14 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν ραντάρ για την Ουκρανία."

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Κυρία προσπάθεια των Ουκρανών στον άξονα Ζαπορίζιε -Μελιτόπολη -Αζοφική θάλασσα, με σκοπό τον διαχωρισμό των Ρωσικών δυνάμεων και την καταστροφή  στη συνέχεια των δυτικά ευρισκόμενων του παραπάνω άξονα , συμπεριλαμβανόμένων και εκείνων της Κριμαίας, δεν εουδούται.

Αντιθέτως φαίνεται ανατολικότερα ότι σημειώνονται κάποιες μικρές εδαφικές επιτυχίες για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δεν κρίνονται ουσιώδεις για την εξέλιξη του πολέμου.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η αποτυχία της κυρίας προσπάθειας της Ουκρανικής επίθεσης, σηματοδοτεί την έναρξη Μεγάλης Ρωσικής επίθεσης σε μικρό χρονικό διάστημα από τώρα.

Πρός αυτό κατατείνει η συγκέντρωση μεγάλης Ρωσικής δύναμης από εφεδρικές δυνάμεις που παρατηρείτε, οι οποίες ετοιμάζονται από καιρό , προκειμένου να επιτεθούν στις καταπονημένες και εξασθενημένες  Ουκρανικές Δυνάμεις, αμέσως μετά το πέρας της  απτυχημένης επίθεσής τους.

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR