Armed Conflicts
Updated at:

Πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου: Η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει την Ουκρανία σε μια μέρα και χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων!

Ο Πωλ Κρεγκ Ρόμπερτς, πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επί διακυβέρνησης Ρόναλντ Ρίγκαν, πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη πολεμήσει σε πλήρη ισχύ. Υποστηρίζει ότι, η Ρωσική Ομοσπονδία θα μπορούσε να καταστρέψει την Ουκρανία σε μια μέρα, χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων.

CONTINUE READING

Οκτώ μήνες άμυνας της Ουκρανίας

Η Ρωσία δεν επιδιώκει την πλήρη καταστροφή της ουκρανικής υποδομής, σε αντίθεση με τις ενέργειες του Κιέβου και των δυτικών χωρών, λέει ο Ρόμπερτς ,πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επί διακυβέρνησης Ρόναλντ Ρίγκαν.

«Κάποιο μέρος της ρωσικής κυβέρνησης ή του στρατού έχει επιτέλους συνειδητοποιήσει ότι, η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο. Η οκτάμηνη πολιτική του Κρεμλίνου, να επιτρέπει στην Ουκρανία να διεξάγει πόλεμο κατά των ρωσικών στρατευμάτων φαίνεται να έχει λήξει. Η ενέργεια, οι μεταφορές, η παροχή νερού της Ουκρανίας είναι απενεργοποιημένες. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι δεν θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα, εάν η Δύση και η  κυβέρνησης της Ουκρανίας δεν συνέλθουν», αναφέρει.

Πιστεύει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει την Ουκρανία σε μια μέρα και χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά υπάρχει μια σειρά αποτρεπτικών αιτιών για το Κρεμλίνο. Έτσι, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο του Λευκού Οίκου,  ένας μεγάλος αριθμός μικτών γάμων μεταξύ πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, καθώς και το γεγονός ότι, ο ουκρανικός πληθυσμός αποτελεί μέρος του ρωσικού κράτους εδώ και αρκετούς αιώνες, είναι σημαντικός για την  Μόσχα.  Πιστεύει επίσης ότι, το Κρεμλίνο δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για την αποκατάσταση της υποδομής της Ουκρανίας.

Ψέματα του «Υπουργείου Προπαγάνδας»

Ωστόσο, η κατάσταση, σύμφωνα με τον Ρόμπερτς, διαστρεβλώνεται σκόπιμα από δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των «δήθεν Ρώσων ειδικών» που «είναι το Υπουργείο Προπαγάνδας και έχουν δημιουργήσει μια εικόνα της ήττας της Ρωσίας». 

Ως παραδείγματα, αναφέρει μια σειρά από δημοσιεύσεις του δημοσιογράφου Τσαρλς Μουρ, στην αγγλική The Telegraph με τίτλους «Η μόνη ελπίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν τώρα είναι να εκφοβίσει τη Δύση να συμφωνήσει στις νίκες της Ουκρανίας» ή «Η Ουκρανία μπορεί να φτάσει στην  Κριμαία μέχρι τα Χριστούγεννα » . Αυτό, σύμφωνα με τον Ρόμπερτς, δημιούργησε μια λανθασμένη εικόνα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτς, όσο περισσότερο διαρκούν οι εχθροπραξίες, τόσο περισσότερο επωφελείται η Ουάσιγκτον από την «οικονομική και χρηματοοικονομική εξάντληση της Ρωσίας. Τα βήματα της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον Ρόμπερτς, είναι τερατώδες απάνθρωπα και «είναι άδικο ότι η Ουκρανία πληρώνει για την απανθρωπιά της Δύσης και όχι η Ουάσιγκτον ή οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

https://youtu.be/xWw9gXNiwFA

Από τη σκοπιά της Ουάσιγκτον, όσο περισσότερα προβλήματα έχει η Ρωσία, τόσο το καλύτερο, ανεξάρτητα από το τι κοστίζει στους Ουκρανούς.

ΗΠΑ έξω από το ΝΑΤΟ!

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας υπό τον Ρίγκαν, Μπρους Φάιν, σε άρθρο του, πρότεινε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ θα βοηθούσε στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

«Το Κογκρέσο μπορεί να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης, με την ψήφιση νομοθεσίας για την απόσυρση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ», είπε ο Φάιν.

Υπενθύμισε ότι, στην αμερικανική ιστορία έχει ήδη υπάρξει ένα παράδειγμα ακύρωσης αμυντικής συμφωνίας. Ήταν η αμερικανογαλλική συνθήκη του 1778  η οποία ακυρώθηκε το 1798 με απόφαση του Κογκρέσου.

Ένα αμυντικό σύμφωνο μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας που συνήφθη τον Φεβρουάριο του 1778, οδήγησε στην κήρυξη του πολέμου στη Γαλλία από τη Μεγάλη Βρετανία . Σύμφωνα με τη Συνθήκη, η Γαλλία αναγνώρισε για πρώτη φορά την ύπαρξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Από τη Γαλλία, η συνθήκη υπεγράφη από τον Conrad-Alexandre Gerard, εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών από τους Benjamin Franklin , Silas Dean και Arthur Lee . 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Γαλλία δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί «την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών» και να μην καταθέσει τα όπλα έως ότου, η Αγγλία αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Φάιν πιστεύει ότι η ύπαρξη του ΝΑΤΟ μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, έχασε κάθε νόημα και η περαιτέρω επέκταση του μπλοκ οδήγησε στην τρέχουσα πανευρωπαϊκή κρίση. Σημειώνει ότι, η έξοδος από τη συμμαχία θα εξοικονομήσει στην Ουάσιγκτον περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία τώρα πρόκειται να στηρίξουν το Κίεβο, καθώς και μεγάλα ποσά που διατίθενται για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του μπλοκ.

 Τονίζει επίσης ότι, η κατάσταση βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου μια λογική διπλωματική λύση είναι, στην πραγματικότητα, αδύνατο να βρεθεί, καθώς οι αντίπαλοι αρνούνται να ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις.

«Με την αποχώρηση του από το ΝΑΤΟ, το Κογκρέσο θα τερμάτιζε την υπαρξιακή απειλή από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ατμομηχανή του ΝΑΤΟ και τα υπόλοιπα μέλη στο σύνολο είναι οι συνταξιδιώτες τους. Μια ανάκληση από το Κογκρέσο, θα έσωζε το πρόσωπο του Πούτιν εάν τερμάτιζε το στρατιωτικό και πολιτικό φιάσκο της Ρωσίας στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι, ο στρατιωτικός του στόχος είχε επιτευχθεί», ανέφερε.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR