TG40-BA
World

Πρώτες παραδόσεις για τους νέους τουρκικούς εκτοξευτές χειροβομβίδων (Βίντεο)

Σύμφωνα με τους Τούρκους, αυτές τις μέρες ξεκίνησαν οι παραδόσεις των πρώτων πολλαπλών εκτοξευτών χειροβομβίδων TG40-BA. Οι εκτοξευτές αυτοί είναι τα πρώτα όπλα τέτοιου τύπου που παράγονται σε μαζική ποσότητα στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών (Presidency of Defense Industry) İsmail Demir, ανακοίνωσε την παράδοση μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

CONTINUE READING

Ο Demir ανακοίνωσε πως έγινε η πρώτη παράδοση του TG40-BA, του πρώτο πολλαπλού εκτοξευτή χειροβομβίδων που παράγεται μαζικά στην χώρα. Σύμφωνα με τους γείτονες, το όπλο είναι ικανό να εκτοξεύσει πάνω από έναν τύπο πυρομαχικών.

Ο Demir δήλωσε, "Όπως είπε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να έχουμε τον δυνατότερο στρατό στην περιοχή μας. Βάση αυτού του οράματος, έχουμε ολοκληρώσει τις πρώτες παραδόσεις του πρώτου μας πολλαπλού εκτοξευτή χειροβομβίδων, του TG40-BA, ο οποίος θα παραχθεί εγχώρια και μπορεί να εκτοξεύσει πάνω από έναν τύπο πυρομαχικών."

Ο 40 χιλιοστών Tambura Grenade Launcher, ο οποίος παράγεται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία, λέγεται πως θα χρησιμοποιηθεί στις δυνάμεις ασφάλειας της χώρας.

Σε μία προηγούμενη δήλωση, ο Demir είπε, "Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε την εξάρτησή μας από ξένα κράτη σε όλα τα οπλικά συστήματα. Ο πρώτος μας πολλαπλός εκτοξευτής χειροβομβίδων, ο TG40-BA, θα ενισχύσει τα σώματα ασφαλείας μας με εναλλασσόμενους οπτικούς στόχους και αποτελεσματικό πυρ. Συγχαίρουμε την επιτυχημένη εκπροσώπηση της βιομηχανίας μας".  

CONTINUE READING

Ο TG40-BA, ο οποίος αναπτύχθηκε από την τουρκική TG Defense, μπορεί να εκτοξεύσει τα πυρομαχικά 40x46 χιλιοστών χαμηλής ταχύτητας και τα 40x51 χιλιοστών πυρομαχικά μεσαίας ταχύτητας. Ανακοινώθηκε επίσης πως ο εκτοξευτής χειροβομβίδων θα μπορεί να ρίξει σε μέγιστη απόσταση έως και 800 μέτρων εξαιτίας του ρυθμιζόμενου οπτικού του στόχου. Ο SLED οπτικός στόχος τοποθετείται στην σχάρα τύπου Picatinny που βρίσκεται πάνω από το κυλινδρικό μέρος του εκτοξευτή. 

Ο κύλινδρος που περιέχει τις χειροβομβίδες περιστρέφεται αυτόματα κατά την διάρκεια της εκτόξευσης, ωστόσο το όπλο πρέπει να επαναφέρεται μετά από κάθε ανεφοδιασμό. 

Η είδηση της παράδοσης των νέων αυτών όπλων δεν είναι απρόσμενη. Από πέρυσι γνωρίζαμε την ύπαρξή τους, αφού οι Τούρκοι τα παρουσίασαν δημόσια μετά από αναφερόμενες επιτυχείς δοκιμές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το διαφημιστικό βίντεο που δημοσίευσαν τον Οκτώβριο του προηγούμενο έτους για να προωθήσουν τους νέους εκτοξευτές.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR