Ζελένσκι εξοπλισμός
World

Ποιο είναι το τουρκικό βαλλιστικό γιλέκο και κράνος που φοράει ο Ζελένσκι

Σύμφωνα με δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου βιομηχανίας και τεχνολογίας, ο υπουργός Mustafa Varank επισκέφθηκε το εργοστάσιο Garanti Giyim Composite Technologies, το οποίο παράγει βαλλιστικά προστατευτικά συστήματα και λειτουργικά προϊόντα ρούχων στην πόλη Γιοζγκάτ (Yozgat OSB).

Ο Varank εξέτασε τις γραμμές παραγωγής θωρακίσεων σώματος και οχημάτων, υφασμάτων και βαλλιστικών και σύνθετων υλικών στο εργοστάσιο.

CONTINUE READING

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό υπουργείο των Τούρκων, ο Varank συζήτησε με τους υπεύθυνους του εργοστασίου και ενημερώθηκε πως 20 προστατευτικά κράνη και γιλέκα στάλθηκαν στον Ζελένσκι και την ομάδα του, μετά από αίτημα που έγινε τις πρώτες μέρες της ρωσο-ουκρανικής έντασης.

Ο Varank είπε συγκεκριμένα: "Η παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού ζωτικής σημασίας που προστατεύει τις δυνάμεις ασφαλείας μας, όπως και τους πελάτες εξαγωγών μας, είναι πολύ σημαντικός δείκτης του επιπέδου παραγωγής που έχει φτάσει η χώρας μας. Εξοπλισμός που παράγεται στην Γιοζγκάτ στέλνεται σε περισσότερες από 50 χώρες όλου του κόσμου."

Οι πληροφορίες από τους Τούρκους αναφέρουν επίσης πως τα κράνη και τα γιλέκα δοκιμάστηκαν από τον ίδιον τον υπουργού, ο οποίος τα πυροβόλησε από απόσταση 15 μέτρων με βαλλιστικά πυρομαχικά 7,62 χιλιοστών στις υποδομές παραγωγής. Μετά φυσικά εξετάστηκε η κατάσταση του εξοπλισμού. 

"Πυροβολήσαμε το γιλέκο και το κράνος. Είδαμε πόσο επιτυχημένα είναι τα προϊόντα και στις δύο δοκιμές και πως τα προϊόντα παρείχαν προστασία εναντίων των σφαιρών", δήλωσε ο Varank.

Ο υπουργός της γειτονικής χώρας ανέφερε και κάποια δεδομένα για τις μελλοντικές κινήσεις επενδύσεων της τουρκικής εταιρείας: "Θα κάνουν νέες επενδύσεις, ειδικά σε τομείς υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Εμείς ως υπουργείο θα συνεχίσουμε την επενδυτική μας υποστήριξη στην Garanti Kompozit, όπως ακριβώς κάνουμε και με κάθε άλλη εταιρεία."

CONTINUE READING

Όσο για το αίτημα του Ζελένσκι και της ομάδας του κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου, ο διευθυντής της εταιρείας Vedat Tüzer δήλωσε: "Ζήτησαν 20 κράνη και γιλέκα για τον κ. Ζελένσκι και την ομάδα του, τα στείλαμε και μείναμε ικανοποιημένοι βλέποντάς τα στην τηλεόραση." 

Τέλος, τονίζοντας πως παράγουν τα ελαφρύτερα βαλλιστικά κράνη του κόσμου, ο Tüzer πρόσθεσε: "Εξάγουμε τα προϊόντα που παράγουμε στην Γιοζγκάτ σε πάνω από 50 χώρες. Παράλληλα, προμηθεύομε περίπου το 80% των βαλλιστικών κρανών της Τουρκίας από το 2013. Μέχρι τότε, τέτοιος εξοπλισμός συνηθίζονταν να αποκτείται από ξένες εταιρείες." 

Τα ακριβή προϊόντα που στάλθηκαν στον Ζελένσκι είναι τα "Soft ballistics Level IV plate" γιλέκα και τα "Full Cat Edon Plat Level II" κράνη.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR