Armed Conflicts

Καντίροφ: H Ουκρανία χρησιμοποιεί πυρομαχικά λευκού φωσφόρου

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυρομαχικά λευκού φωσφόρου κοντά σε ένα πληθυσμιακό κέντρο.

"Οι Ουκρανοί εθνικιστές και οι Μπαντερίτες ξεπερνούν όλα τα αποδεκτά όρια", δήλωσε στο Telegram. "Σύμφωνα με ειδικούς, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν πυρομαχικά λευκού φωσφόρου κοντά σε ουκρανικό οικισμό".

"Η υπόθεση αυτή δείχνει ξεκάθαρα σε ποιων τις εντολές ακολουθούν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, εκθέτοντας τους δικούς τους πολίτες σε θανάσιμο κίνδυνο", συνέχισε ο Καντίροφ.

CONTINUE READING

"Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τα αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία και τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την πιθανότητα χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία, περιμέναμε μια τέτοια πρόκληση", δήλωσε ο Καντίροφ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ μίλησε νωρίτερα για μαζική χρήση τέτοιων πυρομαχικών από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε σοβιετικής κατασκευής βλήματα γεμάτα φώσφορο για οβιδοβόλα D-30 και εκτοξευτές Grad προς την περιοχή του αεροδρομίου Γκοστομέλ κοντά στο Κίεβο. Η χρήση τέτοιων πυρομαχικών απαγορεύεται από το Πρωτόκολλο ΙΙΙ της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα απάνθρωπα όπλα του 1980.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR