World
Updated at:

''Προξενήτρα'' του Πούτιν ο Ερντογάν: Μιλάει για πιθανή συμφωνία Ουκρανίας- Ρωσίας!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία σε τέσσερα από τα έξι κύρια θέματα διαφωνίας. 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ζήτημα της απόσυρσης του Κιέβου από το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ αλλά και την αποδοχή της ρωσικής ως μια από τις επίσημες γλώσσες στης Ουκρανίας.

CONTINUE READING

«Ο Ζελένσκι επίσης το παραδέχθηκε. Τα ρωσικά είναι μια γλώσσα που ομιλείται σχεδόν παντού στην Ουκρανία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε σε αυτό το σημείο», είπε ο Ερντογάν.

Ο Ragıp Soylu, επικεφαλής του τουρκικού γραφείου Middle East Eye, ανέφερε την είδηση ​​σε tweet την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την Κριμαία και το Ντονμπάς, δύο ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας που η Ρωσία βλέπει ως δικό της έδαφος. Το 2014, τα ρωσικά στρατεύματα προσάρτησαν την Κριμαία πριν τη διεκδικήσουν ως ρωσική γη.

Σύμφωνα με το Newsweek, η Τουρκία έχει έρθει σε επαφή με τις διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών. Το μέλος του ΝΑΤΟ μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και έχει ισχυρή σχέση και με τα δύο κράτη. Αν και έχει επιβάλει ορισμένες κυρώσεις στη Μόσχα από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη σύγκρουση.

Ο Ερντογάν μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ την Πέμπτη και την Παρασκευή, είπε τα εξής...

«Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας τόσο με τον κ. Πούτιν όσο και με τον κ. Ζελένσκι από εδώ και πέρα», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του. «Όλες μας οι προσπάθειές μας στοχεύουν να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα ειρήνης φέρνοντας κοντά τους δύο ηγέτες».

«Από την άλλη, εμείς (Τουρκία) σίγουρα θεωρούμε τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας πρόσθεσε.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR