Greek-Turkish Relations
Updated at:

Οι S-400 δεν αφορούν την ασφάλεια της Τουρκίας αλλά του Ερντογάν προσωπικά-Από τι κινδυνεύει ο "σουλτάνος" ;

Ο τουρκικός στρατός έβγαλε ξανά τα αντιαεροπορικά συστοιχία αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην τουρκική πρωτεύουσα με άγνωστο έως τώρα σκοπό, σε μια προσπάθεια που όπως όλα δείχνουν έχει αποσττολή την διαφύλαξη του σουλτάνου Ερντογάν και τίποτε άλλο.

Στην αεροπορική βάση Αεροδρόμιο Μουρτέντ κοντά στην Άγκυρα, εθεάθηκαν οι ρωσικής κατασκευής πύραυλοι με άγνωστη αποστολή έως τώρα.

“Η Τουρκία κάνει ελάχιστη χρήση του συστήματος S-400 που προστατεύει την Άγκυρα στην αεροπορική βάση Μουρτέντ.

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι σε πυκνά χρονικά διαστήματα βγάζουν τον ρωσικό πυραυλικό εξοπλισμό ( όλα τα κομμάτια του) στον καθαρό αέρα για να αερίζεται”, αναφέρει πηγή που παρουσιάζει και φωτογραφίες.

Οι Τούρκοι σίγουρα δεν βγάζουν τους S-400 για να “αεριστούν” ή να “λιαστούν” όπως θα έλεγε κάποιος χαριτολογώντας, αλλά υπάρχει λόγος και αυτός πιθανόν αφορά την ασφάλεια του ίδιου του Ερντογάν.

Ο αυταρχικός ηγέτης έχει για την προστασία του ολόκληρη συστοιχία πυραύλων, με στόχο την διαφύλαξη του Σαραγιού του, από νέο πιθανό πραξικόπημα, από τους χιλιάδες Κεμαλιστές και γκιουλενιστές αξιωματικούς οι οποίοι ζουν και βασιλεύουν στην γειτονική χώρα.

Η θέση της συστοιχίας των τουρκικών πυραύλων στην Άγκυρα και στη συγκεκριμένη αεροπορική βάση μας οδηγεί στο μοναδικό συμπέρασμα το οποίο μπορούμε να εξάγουμε, και αυτό αφορά την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου, από τους δικούς τους αξιωματικούς και τίποτε άλλο.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2016, αεροσκάφη F-16, είχαν βομβαρδίσει το προεδρικό Μέγαρο, ενώ και στην τουρκική ιστορία υπάρχει η φιλοσοφία της “ εξάλειψης” του Αρχηγού που οδηγεί σε λάθος μονοπάτι την χώρα.

Την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή έχει γνωστοποιήσει τόσο ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, όσο και ο ίδιος ο Ακάρ, σημειώνοντας πως οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση και εναπόκειται στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, να αποφασίσουν πότε θα υπάρξει αναγκαιότητα για την χρησιμοποίησή τους.      

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το S-400 μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την αρχή λειτουργίας, για να ανιχνεύσει έναν αόρατο μαχητικό σε απόσταση 300 χλμ.

Η τεχνολογία Stealth βασίζεται σε δύο αρχές, μια ειδικά σχεδιασμένη μαχητική γεωμετρία και μια επίστρωση που απορροφά τις εκπομπές.

 Η πρώτη, στοχεύει να διασκορπίσει τα ραδιοσήματα που έχουν φτάσει στο μαχητικό αεροσκάφος σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ η δεύτερη να απορροφά τα περισσότερα από αυτά, χωρίς να επιστρέφει στο ραντάρ.

«Το S-400 ανιχνεύει τους αόρατους στόχους με δύο ραντάρ VHF και UHF.

Ο επαναλήπτης αυτών των δύο σταθμών, είναι ένα παθητικό ραντάρ με εύρος ανίχνευσης στόχου έως 700 km.
Το σήμα αεροσκάφους stealth, που ανιχνεύεται από αυτά τα παθητικά ραντάρ από πολύ μεγάλη απόσταση, μεταδίδεται στο ραντάρ UHF "Protivnik-G".

Χαρακτηριστικό αυτού του σταθμού ραντάρ, είναι η παρουσία ψηφιακής κεραίας 5,5 × 7 m.Μαζί με αυτό, ο σταθμός Protivnik-G διαθέτει ισχυρούς υπολογιστές.

Τα συστατικά του αεροσκάφους stealth, μεταδίδονται στα σημεία ελέγχου των πυραυλικών συστημάτων άμυνας S-400 και μεταδίδουν έτσι ένα σήμα, στα ραντάρ ελέγχου από το εύρος εκατοστών του συστήματος S-400 ».
Αυτά πάντως που γίνονται ή πρόκειται να λάβουν χώρα στην Τουρκία δεν θα έχουν ξαναγίνει ποτέ, σύμφωνα με ειδικούς, και αυτό είναι το πλέον σίγουρο το επόμενο “καυτό” διάστημα.    

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR