Russia
Updated at:

Όλα τα λεφτά! Ρωσική ισχύς: Μη επανδρωμένη έκδοση του υπερσύγχρονου Checkmate και αναβαθμισμένο μαχητικό «Super-Sukhoi» (Βίντεο)

Το  Πενταπόσταγμα έχει γράψει, ότι το Dubai Airshow 2021 διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 14-18 Νοεμβρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=BHLEpMuOjEU

Η Rostec Corporation κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο παρουσίασης, αφιερωμένο στο εγχώριο πρόγραμμα για τη δημιουργία του μονοκινητήριου μαχητικού πέμπτης γενιάς The Checkmate. Αυτή η παρουσίαση είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με τη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Ντουμπάι (ΗΑΕ), η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη μέρα. Στις 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του αεροσκάφους για το κοινό και τους επισκέπτες της αεροπορικής έκθεσης, στο όνομα του προγράμματος ανάπτυξης του οποίου μπορεί να μεταφραστεί ως «Checkmate». 

https://youtu.be/0z-JI5m93hk?t=89

Η κρατική εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας Rostec, παρουσίασε για πρώτη φορά το τελευταίο εγχώριο μονοκινητήριο μαχητικό με το όνομα Checkmate, στη διεθνή αεροπορική έκθεση MAKS-2021 που διεξήχθη στην προαστιακή πόλη Zhukovsky, έξω από τη Μόσχα στις 20-25 Ιουλίου. Το νέο αεροπλάνο που δημιούργησε η Rostec με δική της πρωτοβουλία, είναι παράγωγο του μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57.

Το νέο μονοκινητήριο μαχητικό, βασίζεται στην τεχνολογία stealth και είναι εξοπλισμένο με εσωτερικό διαμέρισμα για αερομεταφερόμενους οπλισμούς αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους. Το μαχητικό θα μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο άνω των 7 τόνων και θα είναι ικανό να χτυπήσει έως και έξι στόχους κάθε φορά.

 

CONTINUE READING

Το μαχητικό Checkmate θα μπορεί να πετάει με ταχύτητα 1,8 Mach (1,8 φορές την ταχύτητα του ήχου), και θα έχει εμβέλεια λειτουργίας 3.000 km. Το αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με ένα υψηλής απόδοσης κινητήρα. Το νέο μαχητικό αναμένεται να ανέβει στους ουρανούς το 2023 και η Rostec σχεδιάζει να ξεκινήσει τη σειριακή παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους από το 2026.

Το πιο πρόσφατο, μαχητικό αιχμής της Ρωσίας αναμένεται να ανταγωνιστεί τα αμερικανικά F-35A Lightning II και τα σουηδικά JAS-39 Gripen. Το Checkmate ενσωματώνει τα πιο πρόσφατα συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης ανοιχτής αρχιτεκτονικής για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του πελάτη και τις μοναδικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

https://www.youtube.com/watch?v=PDSUIrkXJ1g

Εν τω μεταξύ η Ρωσία, αναβαθμίζει το  μαχητικό Su-30SM για να αποκτήσει νέα όπλα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έδωσε το πράσινο φως στο πρόγραμμα αναβάθμισης Su-30SM, ένα αεροσκάφος που έχει αναπτυχθεί σε μεγάλους αριθμούς στην Πολεμική Αεροπορία και τη Ναυτική Αεροπορία, για να το φέρει στην έκδοση SM2 ή όπως το αποκαλεί ο ρωσικός Τύπος Super Sukhoi.

Ο εκσυγχρονισμός του πρώτου πρωτότυπου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, και την ίδια ημερομηνία του επόμενου έτους, το πρώτο Su-30SM2 θα πρέπει να ολοκληρώσει την εκστρατεία δοκιμών και πιστοποίησης. Με την ενημέρωση, τα αεροσκάφη θα λαμβάνουν νέους κινητήρες, ραντάρ και έξυπνα όπλα.

Το αναβαθμισμένο μαχητικό Su-30SM της Ρωσίας, θα εφοδιαστεί με νέους οπλισμούς και πιο ισχυρούς κινητήρες, δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ στο Dubai Airshow 2021 τη Δευτέρα.

«Το αναβαθμισμένο αεροσκάφος (Su-30SM) θα διαθέτει διευρυμένες δυνατότητες μάχης και θα αποκτήσει νέους οπλισμούς και πιο ισχυρούς κινητήρες», δήλωσε ο επικεφαλής της Rostec.

Έχει ξεκινήσει ήδη η εξέλιξη  αναβάθμισης των μαχητικών Su-30SM, είπε. «Πράγματι, πραγματοποιούμε εργασίες για τη βελτίωση των μαχητικών Su-30SM για τον βασικό μας πελάτη», είπε ο Chemezov.

CONTINUE READING

Το Su-30SM (σειριακής παραγωγής, εκσυγχρονισμένο) είναι ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος παντός καιρού, υπερ-ελιγμών, γενιάς 4++. Το Su-30SM είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες  διπλής ροής AL-31FP. Το μαχητικό έχει εμβέλεια λειτουργίας 1.500 km και αντοχή πτήσης 3,5 ώρες χωρίς ανεφοδιασμό.

Ταυτόχρονα με τις διαδοχικές παρτίδες Su-30SM  που αναβαθμίζονται στη νέα έκδοση, το Υπουργείο Άμυνας θα λάβει τα νέα εργοστασιακά Sukhoi Su-30SM2. Ίσως πρόκειται για τα 21 νέα μαχητικά Su-30SM2, τα οποία ανατέθηκαν πέρυσι από το Υπουργείο Άμυνας για τη Ναυτική Αεροπορία.

Αρχικά, το Su-30SM είναι η «ρωσοποιημένη» έκδοση του Sukhoi Su-30MKI, που αναπτύχθηκε για την Ινδία, στην οποία εξοπλισμός ξένης προέλευσης αντικαθίσταται από άλλο ρωσικής προέλευσης. Τα τελευταία χρόνια, η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ναυτικής Αεροπορίας, επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση του Su-30SM για την αντικατάσταση ήδη απαρχαιωμένων αεροσκαφών, όπως τα Su-27 ή Su-24.

Τα αεροσκάφη της σειράς, άρχισαν να παραδίδονται το 2013 και είναι το μοναδικό μαχητικό μοντέλο που η Ρωσία αγοράζει σε αρκετά σταθερούς αριθμούς. Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 130 μονάδες αυτού του μοντέλου σε λειτουργία, εξ ου και η σημασία του εκσυγχρονισμού του.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του Su-30SM, όχι μόνο θα έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά μάχης, αλλά θα χρησιμοποιεί και διάφορα εξαρτήματα και εξοπλισμό από το Su-35. Ως αποτέλεσμα, η συντήρηση ενός μεγάλου στόλου και των δύο τύπων σύγχρονων μαχητικών θα απλοποιηθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε σχέση με τους κινητήρες, τα πιο ακριβά εξαρτήματα του αεροσκάφους.

Το Su-30SM2 θα λάβει τον κινητήρα AL-41F-1S, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης στο Su-35S. Σε σύγκριση με το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής που χρησιμοποιήθηκε μέχρι στιγμής στο Su-30SM, η ώθησή του θα αυξηθεί περισσότερο από 16%, στα 14.500 kg σε πλήρη μετά την καύση. Επιπλέον, μειώνει το κόστος συντήρησης, διπλασιάζοντας το διάστημα μεταξύ των αναθεωρήσεων, φτάνοντας πλέον τις 4 χιλιάδες ώρες. Άλλες βελτιώσεις το έκαναν πιο αποδοτικό, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά και το λογισμικό επί του σκάφους, θα επιτρέψουν τη χρήση νέων πυραύλων και βομβών που έχουν σχεδιαστεί για να οπλίζουν το Su-35 και το μαχητικό stealth πέμπτης γενιάς Su-57.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα νέο ραντάρ, το Irbis-E, ένα ισχυρό ραντάρ τύπου PESA που κληρονομήθηκε επίσης από το Su-35. Θα επιτρέψει στο Su-30SM2 να ανιχνεύει επίγειους και εναέριους στόχους από μεγαλύτερη απόσταση, με ορισμένες δυνατότητες κατά του stealth. Θα επιτρέψει επίσης στο μαχητικό, να χρησιμοποιήσει τους πιο πρόσφατους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Τα Su-30SM2 θα λάβουν το πιο πρόσφατο ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας, ανταλλαγής δεδομένων, πλοήγησης και αναγνώρισης (OSNOD) πολλαπλών καναλιών, που αναπτύχθηκε για το Su-57 και θα εγκατασταθεί σε όλα τα μαχητικά αεροσκάφη. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του, επιτρέπει σε αεροσκάφη και drones να επικοινωνούν μεταξύ τους, να διατηρούν επαφή υψηλής ταχύτητας με σημεία ελέγχου εδάφους και να ενσωματώνονται σε σύγχρονα δίκτυα μάχης.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR